Castello di Farnetella Chianti Riserva - Colli Senesi 2020
Intens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.
Læs mereIntens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.
Læs merepris
Før 229 kr.
Kirsebær
Solbær
Cedertræ
Krydderier
Grafit
Blomme
Chokolade
Urter
Vanilje
Tomat
Balsamico
Oregano
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Intens og imødekommende
Denne Chianti Riserva er en Chianti, der er nem at forelske sig i – og svær at glemme igen. Farven er intens rubinrød med diskrete violette toner. De livlige aromaer nærmest danser op af glasset med tydelige, dominerende noter af kirsebær, anis og middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet og ristede noter fra fadene. I baggrunden findes lette hints af mineraler og skønne noter af toastet eg. Vinen er utrolig imødekommende med velafstemte tanniner, fin syre og en rank struktur. Den lange finish er meget tiltalende og har aromatiske hints af vilde kirsebær og diskret vanilje.
Dyrkning og vinifikation
Sangiovese-druerne er den dominerende druesort i denne fremragende Chianti Riservera. Druerne, der er nøje udvalgt, er dyrket på Farnetellas marker i kommunen Sinalunga, der ligger i Chianti Colli Senesi DOCG-zone. Markerne er beliggende ca. 400-470 meter over havets overflade på et stort bakkedrag med masser af sol. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler, primært galestro, samt en større procentdel sten og kalk.
De nøje udvalgte druer afstilkes og presses, og mosten gæres og macereres i ståltanke i 12-15 dage ved en temperatur på hhv. 28 og 30°C med daglig 'punch down' og overpumpning. Mololaktisk gæring på ståltanke. I marts-april overføres 50% af vinen til store og mindre egestræfade, der er brugt to gange, og lagrer her i 12-16 måneder. Herefter tappes vinen på flaske og lagrer yderligere 4-6 måneder på flaske.
Perfekt til simreretter
Vinens flotte tanninstruktur og forholdsvist høje syreindhold gør den til den perfekte ledsager til simreretter. Nyd den afkølet for den ultimative friskhed og smukt kirsebærpræg.