Castello di Farnetella Colli Senesi 2021

Italien
Italien
Toscana
Chianti
  • Vinbladet
    2019
    2019
    90 point
  • James Suckling
    2018
    2018
    90 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    90 Point

Frugtig og forførende vin med aroma af vilde, røde bær og noter af anis, læder og sød lakrids. Et aldeles forrygende bekendtskab.

Læs mere
  • Vinbladet
    2019
    2019
    90 point
  • James Suckling
    2018
    2018
    90 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    90 Point

Frugtig og forførende vin med aroma af vilde, røde bær og noter af anis, læder og sød lakrids. Et aldeles forrygende bekendtskab.

Læs mere
    Spar 36%
    Colli Senesi 2021

    Før 139 kr.

    89
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Gris
    Italiensk mad
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Vanilje

    Vanilje

    Druer
    Sangiovese
    Merlot

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Farnetellas Chianti Colli Senesi er et forrygende bekendtskab. Dens farve er klar og dyb rubinrød med violette toner. Næsen er frugtig og forførende med aroma af vilde, røde bær og noter af anis, læder og sød lakrids – noget, der ikke er ualmindeligt for Sangiovese-vine fra dette område. De diskret krydrede nuancer blander sig smukt med den øvrige aroma og præsenterer sig i et let, behageligt fadpræg og en fløjlsblød fornemmelse i munden. Eftersmagen emmer af aromatisk frugt og delikat vanilje, og i afslutningen fornemmes en vis tørhed til sidst, der dog rundes flot af med sødmen fra Merlot. Vinen er utrolig let drikkelig.

    Dyrkning og vinifikation

    Sangiovese-druerne, der er den dominerende druesort i denne forrygende Chianti fra Castello Farnetella er nøje udvalgt fra Sinalungas marker, beliggende sydøst for Siena og nordvest for Montepulciano. Så godt som alle vinmarkerne er sydvestvendte og placeret mellem 220 og 560 meter over havets overflade, og med både læ og tilpas med luft, har druerne de perfekte betingelser. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler samt en større procentdel sten og kalk.

    De nøje udvalgte druer afstilkes og presses. Fermentering sker ved 28-30° C, og macerering varer 10-12 dage med daglig 'punch down'. Vinen lagrer 8-12 måneder på egetræsfade og herefter 3 måneder på flaske.

    Om området

    Chianti Colli Senesi er en af Chiantis mest betydningsfulde underområder, hvoraf der er syv i alt. Med sin beliggenhed i bakkerne omkring Siena i den sydlige del af Chianti-regionen, findes der flere forskellige typer mesoklima på markerne, ligesom jordbunden også varierer. Det betyder et varieret terroir, og vinene fra området kan derfor have en vidt forskellig karakter. De kølige middelhavsvinde sørger for at køle druerne, og da temperaturerne generelt er milde med masser af solskinstimer, har druerne perfekte vilkår til at vokse sig søde og solmodne. Som Farnetellas Colli Senesi-vine også understreger, er vine fra området generelt imødekommende og frugtige, samtidig med at Chiantis karakteristiske rustikke charme skinner igennem.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Farnetella - wide -5_Edit.jpg
    Produceret af Castello di Farnetella
    Castello di Farnetella er en stor, smuk og historisk ejendom, højt beliggende på et plateau, 560 m.o.h., i kommunen Sinalunga i Siena-provinsen. I 1981 købte Poggiali-familien, der også står bag den hæderkronede ejendom Fèlsina, det borglignende slot og de omkringliggende marker, hvorefter en større revitaliseringsproces begyndte for både marker og slot.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt