Castello di Farnetella Lucilla 2019

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • James Suckling
  2018
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  93 Point
 • Vinous Media
  2017
  90 Point

Elegant og indsmigrende lille Supertoscaner med skønne røde kirsebærnuancer og solbær, en elegant frugtighed, flot fylde og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  93 Point
 • Vinous Media
  2017
  90 Point

Elegant og indsmigrende lille Supertoscaner med skønne røde kirsebærnuancer og solbær, en elegant frugtighed, flot fylde og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Lucilla 2019
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 159 kr.

99
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Kalv
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Tomat

Tomat

Balsamico

Balsamico

Oregano

Oregano

Espresso

Espresso

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Druer
Sangiovese
Merlot
Cabernet Sauvignon

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Denne elegante, indsmigrende lille Supertoscaner er en medium fyldig vin med indsmigrende røde kirsebærnuancer og solbær, en fremadstræbende ribs-syrlighed og strejf af grønne urter og sød pibetobak. Tanninerne, der er sunde, bløde og strukturerende, virker læskende og giver lyst til endnu en slurk. Eller to.

Fremragende og uimodståelig

Farnetellas Lucilla er en fremragende og ganske uimodståelig vin, der understreger et fornemt og yderst afstemt vinhåndværk. Den klare, rubinrøde farve rummer stor dybde, og den elegante frugtighed med kirsebær og milde krydderier samler sig i en flot fylde, en solid struktur og fløjlsbløde tanniner. I smagen videreføres de frugtige toner med undertoner af frisk muldjord, anis og en mineralsk understrøm. Toscana møder Bordeaux i et flot, køligt udtryk, der ikke er til at stå for.

Dyrkning og vinifikation

Lucilla er hovedsageligt fremstillet af Sangiovese-druer, der i bogstavelig forstand er håndplukket hos Farnetella. Dertil kommer en smule Cabernet Sauvignon og Merlot for struktur og fylde.

Druerne vokser på marken Podere Lucilla, der er sydvestvendt og beliggende i en højde på ca. 350 meter over havets overflade. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler samt en større procentdel sten og kalk.De nøje udvalgte druer afstilkes og presses. Fermentering sker ved 28-30° C, og macerering varer 10-12 dage med daglig ’punch down’. Vinen lagrer 8-12 måneder på egetræsfade og herefter 4-6 måneder på flaske.

Perfekt ledsager til kødretter

Vinens aromatiske noter af solbær og kirsebær, strejfet af anis og de ranke tanniner gør den særdeles velegnet til kødretter.

Læs hele beskrivelsen
H - Farnetella - wide -5_Edit.jpg
Produceret af Castello di Farnetella
Castello di Farnetella er en stor, smuk og historisk ejendom, højt beliggende på et plateau, 560 m.o.h., i kommunen Sinalunga i Siena-provinsen. I 1981 købte Poggiali-familien, der også står bag den hæderkronede ejendom Fèlsina, det borglignende slot og de omkringliggende marker, hvorefter en større revitaliseringsproces begyndte for både marker og slot.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt