Chapoutier - Tournon Shiraz - Lady´s Lane 2017

Australien
Australien
Victoria
  • Oldenburgs Vinguide
    2016
    2016
    17,5 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2010
    2010
    95 Point

Slank, men bestemt også ekspressiv, udfordrende og fuld af power. Fine delikate tanniner, der sætter rammen om intens smag af moden frugt og krydderi.

Læs mere
  • Oldenburgs Vinguide
    2016
    2016
    17,5 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2010
    2010
    95 Point

Slank, men bestemt også ekspressiv, udfordrende og fuld af power. Fine delikate tanniner, der sætter rammen om intens smag af moden frugt og krydderi.

Læs mere
    Shiraz - Lady´s Lane 2017
    319
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Chokolade
    Grill og barbecue
    Kalv
    Lam
    Nordisk køkken
    Okse
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Syrah

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Lady's Lane  er biodynamisk Shiraz, som qua navnet skal have en vis femininitet over sig, karakteriseret ved fine og delikate tanniner. Feminin, men bestemt også powerfuld, ekspressiv og udfordrende. Bouqueten er præget af solbær, læder, karamel og sågar lidt karry. I smagen er det igen den meget harmoniske tannin, der sætter rammen om intens smag af moden frugt og krydderi - alt i alt vin der kombinerer fylde, smag og styrke til perfektion.
    Vinen er lagret 14 måneder på franske fade, hvoraf ca. 15% er nye.

    Oldenburgs Vinguide: 17,5/20 Point

    “Stram, intens og næsten sort Shiraz, der er stærkt præget af druens genetiske potentiale, af Heathcôtes særlige terroir - og af egetræ! Den har ganske vist kun ligget på egetræ i ca. 14 mdr og ikke på nyt, så måske er det den biodynamiske vinifikation, der har forstærket indtrykket af træ. Heldigvis er der så meget kvalitet i glasset, så intens bærsmag og så sikker struktur, at egetræet kan rende og hoppe – og det gør det sådan nogenlunde efter en halv times tid. Tilbage er en saftig, frugtig, tør og potent madvin med besværlig druekarakter, men mange muligheder på det gode bord.”

    Læs hele beskrivelsen
    H1 - Tournong-M_Chapoutier wide.jpg
    Produceret af Tournon M. Chapoutier
    Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
    Fra <a href="/sog/?q=Victoria">victoria</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
    Fra victoria området i Australien
    Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt