Chapoutier - Tournon Shiraz - Lady´s Lane 2017

Australien
Australien
Victoria
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  17,5 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2010
  2010
  95 Point

Slank, men bestemt også ekspressiv, udfordrende og fuld af power. Fine delikate tanniner, der sætter rammen om intens smag af moden frugt og krydderi.

Læs mere
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  17,5 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2010
  2010
  95 Point

Slank, men bestemt også ekspressiv, udfordrende og fuld af power. Fine delikate tanniner, der sætter rammen om intens smag af moden frugt og krydderi.

Læs mere
  Shiraz - Lady´s Lane 2017
  319
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Chokolade
  Grill og barbecue
  Kalv
  Lam
  Nordisk køkken
  Okse
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Syrah

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Lady's Lane  er biodynamisk Shiraz, som qua navnet skal have en vis femininitet over sig, karakteriseret ved fine og delikate tanniner. Feminin, men bestemt også powerfuld, ekspressiv og udfordrende. Bouqueten er præget af solbær, læder, karamel og sågar lidt karry. I smagen er det igen den meget harmoniske tannin, der sætter rammen om intens smag af moden frugt og krydderi - alt i alt vin der kombinerer fylde, smag og styrke til perfektion.
  Vinen er lagret 14 måneder på franske fade, hvoraf ca. 15% er nye.

  Oldenburgs Vinguide: 17,5/20 Point

  “Stram, intens og næsten sort Shiraz, der er stærkt præget af druens genetiske potentiale, af Heathcôtes særlige terroir - og af egetræ! Den har ganske vist kun ligget på egetræ i ca. 14 mdr og ikke på nyt, så måske er det den biodynamiske vinifikation, der har forstærket indtrykket af træ. Heldigvis er der så meget kvalitet i glasset, så intens bærsmag og så sikker struktur, at egetræet kan rende og hoppe – og det gør det sådan nogenlunde efter en halv times tid. Tilbage er en saftig, frugtig, tør og potent madvin med besværlig druekarakter, men mange muligheder på det gode bord.”

  Læs hele beskrivelsen
  H1 - Tournong-M_Chapoutier wide.jpg
  Produceret af Tournon M. Chapoutier
  Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
  Fra <a href="/sog/?q=Victoria">victoria</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Fra victoria området i Australien
  Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt