Château De Fesles Cabernet Franc - La Chapelle 2022
Frankrig
Loire
Fremragende Cabernet Franc med de klassiske karakteriske noter af intense hindbær og kirsebær, der har nydt godt af det kølige klima i Loire.
Læs mere
185
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Ost
Vildt
Smagsnoter

Jordbær

Hindbær

Peberfrugt

Chilipeber

Skovbær

Kirsebær

Solbær
Druer
Cabernet Franc

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Cabernet Franc er den mest betydningsfulde røde drue i Loire-regionen, og nært beslægtet med Cabernet Sauvignon. Den modner tidligere en sin ”berømte fætter”, og er bedre egnet til Loires kølige klima hvorfra den udspringer. Der er dog andre signifikante forskelle på disse to – primært den, at Cabernet Franc er stilmæssigt lettere og født med et lavere tanninindhold. Château de Fesles Cabernet Franc besidder druens klassiske karakteristika med intense hindbær- og kirsebær noter, hvilket gør det fristende at påbegynde serveringen til den kølige side. Alt efter serveringstemperatur kan vinen ledsage såvel rødt kød, fugle vildt som bløde oste.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Château de Fesles
Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.

I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.