Château La Nerthe Châteauneuf-du-Pape - Magnum 2020
Frankrig
Rhône
Châteauneuf-du-Pape
Perfektionistisk Châteauneuf-du-Pape med overdådig bouquet og kompleks frugtkoncentreret smag, understøttet af en fløjlsagtig tanninstruktur. Stor og indsmigrende.
Læs merePerfektionistisk Châteauneuf-du-Pape med overdådig bouquet og kompleks frugtkoncentreret smag, understøttet af en fløjlsagtig tanninstruktur. Stor og indsmigrende.
Læs mere
1.250
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Blåbær
Blomme
Chokolade
Tobak
Sort peber
Læder
Hindbær
Jordbær
Tørrede urter
Druer
Syrah
Grenache
Mourvèdre
Cinsault
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Denne storslåede Châteauneuf-du-Pape viser hvorfor Château La Nerthe er blandt appellationens absolut fremmeste. At dømme alene ud fra vinens kompleksitet, demonstrerer den også hvilke fordele der er forbundet med stor jordbundsdiversitet og gamle vinstokke. Vinen er fremstillet på Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault i faldende orden. Druerne høstes ved håndkraft og sorteres grundigt inden de kommes i store gæringskar. Her macererer og gærer de lystigt i 18 til 21 dage, med hyppige overpumpninger over den såkaldte hat, for at koncentrere smagen. Efter den malolaktiske gæring overføres vinen til store og små fade, hvor den lagrer i 12 måneder, inden den endelig sammenblanding foretages, og yderligere seks måneders lagring i flaske stabiliserer den færdige vin.
Château la Nerthes Châteauneuf-du-Pape har en dyb, mørk og koncentreret farve. Den overdådige bouquet byder på solbær, sort te og tørrede blomster. Smagen er frugtkoncentreret og rig med komplekse lag, understøttet af en næsten fløjlsagtig tanninstruktur. Eftersmagen er lang og afstemt til perfektion. Et skoleeksempel på en stor og indsmigrende Châteauneuf-du-Pape, der har alle forudsætninger for et langt og glædespredende liv.
Læs hele beskrivelsen
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.