Château Le Manoir Cuvée les Graves 2021

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Lalande-de-Pomerol
 • Int. Wine Report
  2020
  2020
  91 Point
 • Vinbladet
  2018
  2018
  91 Point
 • Vivino.com
  2018
  2018
  4.1 Stjerner

Cuvée les Graves forener på forbilledlig vis det fløjlsbløde fra Merlot-druen og Cabernet Sauvignon-druens ranke struktur. Et flot eksempel på højrebreds-Bordeaux.

Læs mere
 • Int. Wine Report
  2020
  2020
  91 Point
 • Vinbladet
  2018
  2018
  91 Point
 • Vivino.com
  2018
  2018
  4.1 Stjerner

Cuvée les Graves forener på forbilledlig vis det fløjlsbløde fra Merlot-druen og Cabernet Sauvignon-druens ranke struktur. Et flot eksempel på højrebreds-Bordeaux.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Cuvée les Graves 2021
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 199 kr.

149
kr. /stk
Spar i alt 300 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Druer
Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Cuvée les Graves fra Lalande-de-Pomerol

På den højre bred af Gironde-floden lige nord for det prestigefyldte Pomerol er denne fløjlsbløde ’Mini Pomerol’ Cuvée les Graves blevet skabt under den kyndige ledelse af Jean Claude Giraud. Her i de kølige og lerede jorde har særligt Merlot-druen de helt rette omstændigheder for at skabe rødvine med silkeagtig elegance og dyb smagsrigdom.

I Bordeaux-sammenhæng er Lalande-de-Pomerol at betragte som et lille område, men vinene fra de gode producenter har samme dybde, koncentration og lagringspotentiale som vinene fra den berømte nabo i syd. Heldigvis. For efterspørgslen på Bordeaux i Pomerol-stil bliver kun større.

Erfarne Jean Claude

Château le Manoir ejes af Jean Claude Giraud, der i 20 år var kældermester på kultslottet Château l’Eglise Clinet i Pomerol, inden han overtog familiefirmaet i Lalande-de-Pomerol og den blot 1,5 hektarer store ejendom. Her har han siden skabt smukke vine efter sin fars forskrifter. Det vil sige med stort hensyn til miljøet og uden brug af ukrudtsmidler. Alt udføres med håndkraft og som Jean Claude med sin fars ord om vigtigheden af god jord- og plantepleje formulerer det: "Det er vigtigere af undgå fejl, end at udbedre dem". Château la Manoir er endnu en af de skjulte perler i området, men med Jean Claudes store erfaring og færdigheder bliver han uden tvivl en vigtig spiller i området.

En skjult perle

Lalande-de-Pomerol i mange år har levet lidt i skyggen af sin ’storebror’ stik syd, men med den øgede efterspørgsel på kvalitets-Bordeaux er området ved at vinde frem. Med sin beliggenhed på grænsen til Pomerol nyder Château le Manoir godt af den samme terroir. I Lalande de Pomerol består jordbunden de bedste steder af ler og grusjord i stil med, hvad man også finder i Pomerol.

Cuvée les Graves forener på forbilledlig vis det fløjlsbløde fra Merlot-druen og Cabernet Sauvignon-druens ranke struktur. Et flot eksempel på, hvad vinene fra Gironde-flodens højrebred kan præstere. Druesammensætningen er 80 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon og 10 % Cabernet Franc. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 17 år. De bløde Merlot-noter er tydelige i den fine duft af modne, mørke blommer, brombær, tørrede blomster og urteagtige antydninger. Vinen har lagret ca. seks måneder på træfade, hvilket fornemmes som fine diskrete vaniljetoner, der smukt integreres i den koncentrerede, bløde og kompakte smag.

En drøm til store bøffer og simremad

Cuvée les Graves er et flot eksempel på højrebreds-Bordeaux og en herlig smagsoplevelse, som afsluttes let krydret og uendelig blødt. De små mængder af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc har bidraget med aromaer, struktur og kompleksitet til vinen, hvilket giver et dejligt modspil til den bløde Merlot-drue.

Château le Manoir er en fortrinlig ledsager til de store bøffer og simreretterne af både okse-, kalv- og lammekød.

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt