Château Moncets Château Moncets 2019

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Lalande-de-Pomerol
 • René Langdahl
  2019
  2019
  93 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  91+ Point
 • Gastro
  2018
  2018
  93 Point

Letløbende og blød Bordeaux, der er pakket med friske bær og noter af den fineste mørke chokolade.

Læs mere
 • René Langdahl
  2019
  2019
  93 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  91+ Point
 • Gastro
  2018
  2018
  93 Point

Letløbende og blød Bordeaux, der er pakket med friske bær og noter af den fineste mørke chokolade.

Læs mere
 • Sustainable
Spar 32%
Château Moncets 2019

Før 265 kr.

179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Chilipeber

Chilipeber

Druer
Merlot
Cabernet Franc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Blot 500 meter nord for Château Petrus finder man markerne på Moncets. Terroiret er stort set det samme, man befinder sig blot på den anden side af den lille bæk, der deler Pomerol og Lalande-de-Pomerol i dette helt flade landskab. Her er alt omlagt til økologisk drift i 2017 og vinene vil fra 2020-årgangen være økologisk certificerede. Udover den bæredygtige tilgang i markerne, hvor man bl.a. har får der græsser i markerne, man har opsat bistader, her er gravet søer til fuglene og generel stor fokus på biodiversitet, så er det dog tilgangen i kælderen der nok adskiller Moncets mest fra mange af naboerne. Alt gærer på den naturlige gær, ingen brug af svovl før eller efter vinificering, ingen overpumpninger og vinene lagres i en blanding af amfora, cementkar og egetræsfade i 18 måneder. Ingen filtrering ved aftapning. Alt efter årgangen er vinen skabt af ca. 90 % Merlot og 10 % Cabernet Franc.

Vinen åbner straks med en fantastisk aroma pakket med friske bær af både den lyse og mørke slags. Her er ingen duft af gammelt cedertræ, som man så ofte finder i Bordeaux, men nærmere en luftig aroma med nuancer af urter, te, appelsin og et diskret præg af den fineste mørke chokolade. Det er dog i smagen, at man for alvor bliver overrasket, for vinen har en fantastisk letløbende og blød stil, uden på nogen måde at gå på kompromis, hvad angår intensitet og dybde. En fantastisk vin allerede i sin ungdom, der dog også vil udvikle endnu større kompleksitet, hvis man gemmer den 5-10 år på langs.

"Skulle jeg vælge med hjertet, og det bør man jo, så var det Moncets, der fyldte min kælder. Et komplet nyt billede af Bordeaux... klimatilpasning ude i marken med valg af kloner og rodstokke med målet: FRISKHED! Proppet med strutsunde jordbær, Rød Orlik, hybente, rooibus-te, saftighed og det magiske er, at det smager umiskendeligt af Pomerol!" - Rene Langdahl, Gastro August 2022

 

 

Læs hele beskrivelsen
H-Moncets fr_Edit.jpg
Produceret af Château Moncets & Chambrun
Château Moncets og Château Chambrun er kommet under samme nye ejerskab indenfor de sidst 10 år. I front for det nye hold står General Manager Julien Noël og kældermesteren Bruno Chaminade. Her tages Lalande-de-Pomerol til nye højder og ikke mindst stile.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt