Chono Pinot Noir 2020

Chile
Chile
Casablanca Valley
 • James Suckling
  2016
  2016
  91 Point
 • VinAvisen
  2016
  2016
 • Decanter
  2013
  2013
  95 Point

Elegant, lækker og afrundet vin med en intens og frisk bouquet af røde frugter, roser, krydderier og lidt chokolade.

Læs mere
 • James Suckling
  2016
  2016
  91 Point
 • VinAvisen
  2016
  2016
 • Decanter
  2013
  2013
  95 Point

Elegant, lækker og afrundet vin med en intens og frisk bouquet af røde frugter, roser, krydderier og lidt chokolade.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
Pinot Noir 2020
169
kr. /stk
Passer godt til
Kalv
Lyst fjerkræ
Trøffel
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Enkeltmarksvin lavet på ren Pinot Noir, hvor vinmarkerne er klassificeret som Costa. Druerne til vinen bliver håndplukket, i slutningen af marts til starten af april, for at sikre den høje kvalitet. Vinen gennemgår koldmaceration i 4 dage, derefter gærer vinen 12 dag for at fremhæve Pinot Noir-druens frugtige aroma. Herefter ligger vinen yderligere 4 dage inden den går igennem den malolaktiske gæring som foregår i henholdsvis ståltank (60 %) og 1 år gamle fade (40%). Vinen ligger 5 måneder på fade før det endelige blend foretages. Resultatet er en flot rubinrød vin med en intens og frisk bouquet hvor vi finder røde frugter, roser, krydderier og lidt chokolade. Vinen fremstår elegant og lækker med en lang blød eftersmag.
Læs hele beskrivelsen
H - Chono - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Chono
Manden bag Chono er Juan Sutil, en af de mest betydningsfulde personer i Chiles landbrugsektor, der skabte en blomstrende forretning indenfor landbrugsmaskiner, frugt og nødder – og vin. Juan Sutil var en af de tre personer der skabte Top Wine Chile sammen med danskeren Søren Axelsen. Sutil Family Wines overtog Chono i slutningen af 2013 fra Geo wines. Den oprindelige idé til Chono blev skabt af Alvoro Espinoza, i 2004. Alvoro Espinoza er en af de mest anerkendte Winemakere i Chile. Hans speciale er at omlægge vinproduktionen til økologisk produktion og han har med det formål, været tilknyttet en lang række forskellige vinhuse i Chile også Banfi’s chilenske hus, Emiliana. Chile har måske haft et ry for at skabe ekstremt populære vine, der henvender sig til rigtig mange vindrikkeres smag, men hvor smagsvariationen ikke er overvældende. Chono har valgt at fokusere mere på at frembringe det ypperste en drue kan præstere hvis den bliver plantet i det rette terroir. Så her er der tale om kvalitetsvine fra nogle mindre kendte, dog absolut interessante områder fra Elqui i nord til Cauquenes (et subområde af Maule) i syd. Alle vinene fra Chono er enkeltmarksvine.
Fra <a href="/sog/?q=Casablanca Valley">casablanca valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra casablanca valley området i Chile
Casablanca Valley er Chile's nyeste, internationalt anerkendte distrikt, der er blevet berømt for sine friske og frugtrige vine, især Chardonnay og Sauvignon Blanc, men Pinot Noir og andre blå druer viser også et spændende potentiale.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt