Clos De Caveau Clos de Caveau, Les Bateliers, Côtes du Rhône Rouge 2022

Frankrig
Frankrig
Côtes du Rhône Villages
Rhône Syd
 • Gilbert & Gailard
  2016
  2016
  Guld
 • Concours des Vignerons Indépendants
  2016
  2016
  Sølv

Frisk og livlig Rhône-vin med udtryksfuld bouquet af friske røde bær og noter af sydfranske krydderurter. Smagen er medium fyldig med velafbalancerede tanniner og smidig eftersmag.

Læs mere
 • Gilbert & Gailard
  2016
  2016
  Guld
 • Concours des Vignerons Indépendants
  2016
  2016
  Sølv

Frisk og livlig Rhône-vin med udtryksfuld bouquet af friske røde bær og noter af sydfranske krydderurter. Smagen er medium fyldig med velafbalancerede tanniner og smidig eftersmag.

Læs mere
 • Ecological
Clos de Caveau, Les Bateliers, Côtes du Rhône Rouge 2022
199
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Lam
Ost
Tapas
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Navnet Les Bateliers refererer til de hårdtarbejdende mennesker, der tidligere arbejdede langs Rhône med at få heste til at slæbe store både og pramme med diverse gods, der skulle fragtes ned langs floden. Les Bateliers fremstilles på håndhøstede og udvalgte økologiske Grenache- og Syrah-druer fra Violès-plateauet i den nordlige del af Vacqueyras-området. Vinmarkerne ligger i ca. 220 meters højde og jordbunden er udpræget af ler, kalksten og alluvium-jord. Denne saftige og tiltalende Rhône-vin har en granatrød farve med dybe lilla nuancer. Les Bateliers udvikler en ærlig og udtryksfuld næse af friske røde bær som brombær, hindbær og ribs, med underliggende noter af sydfranske krydderurter. Smagen er medium fyldig, atter domineret af røde bær og velafbalancerede tanniner. Vin har en smuk livlighed og friskhed kombineret med en dejlig smidighed i eftersmagen. En absolut herlighed.
Læs hele beskrivelsen
H_6DS_7663_Edit.jpg
Produceret af Clos de Caveau
Clos de Caveau ligger i det maleriske Vacqueyras i Rhône-regionen. Stedet ejes af Henri Bungener, der gennem 30 år har skabt unikke vine, og som virkelig har sat dette spændende hus og dets vine på verdenskortet. Henri Bungener overtog Clos de Caveau fra sin far i 1994. Faderen var en af de første vinavlere i den sydlige del af Rhône-dalen, der transformerede sit vinbrug efter økologiske principper, og siden 1989 har Clos de Caveau været økologisk certificeret. Vinmarkerne hos Clos de Caveau er blandt de højest beliggende i Vacqueyras, og et utal af forskellige jordbundsarter i området gør vinavl interessant og udfordrende. Clos de Caveau har 13 ha vinmarker i Vacqueyras samt 8 ha skov, der nærmest omgrænser hele stedet. Vinene fra Clos de Caveau er unikke, karakterfulde og gennemførte. Her er intet overladt til tilfældigheder.
Fra <a href="/sog/?q=Côtes du Rhône Villages">côtes du rhône villages</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt