Clos De Caveau Vacqueyras - Fruit Sauvage 2019

Frankrig
Frankrig
Côtes du Rhône Villages
Rhône Syd
 • Decanter
  2019
  2019
  93 Point
 • Jancis Robinson
  2019
  2019
  17+ Point
 • Gilbert & Gailard
  2016
  2016
  Guld

Elegant, velstruktureret vin, der byder på frisk bouquet med et væld af røde bær og noter af timian. Perfekt balance mellem frugt og tannin og smidig krop, der ender i en blød afslutning.

Læs mere
 • Decanter
  2019
  2019
  93 Point
 • Jancis Robinson
  2019
  2019
  17+ Point
 • Gilbert & Gailard
  2016
  2016
  Guld

Elegant, velstruktureret vin, der byder på frisk bouquet med et væld af røde bær og noter af timian. Perfekt balance mellem frugt og tannin og smidig krop, der ender i en blød afslutning.

Læs mere
 • Ecological
Vacqueyras - Fruit Sauvage 2019
285
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lam
Ost
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Navnet Fruits Sauvage, som oversat betyder ’vilde frugter’, henleder tankerne til den optimale idé om økologi, hvor vinen skabes på vilde bær i og fra et helt naturligt miljø. Fruits Sauvage fremstilles på håndhøstede og udvalgte økologiske Grenache og Syrah-druer fra markerne, der støder op til Le Clos de Caveau i hjertet af Vacqueyras-området. Vinmarkerne ligger højere oppe i terrænet og jordbunden er udpræget af ler, mineraler, kalksten og alluvium-jord. Som gødning anvender Henri Bungener bl.a. en særlig opdrættet økologisk tørret tang fra Middelhavet. Tangen indeholder næringsstoffer, som fremmer vinstokkens ydeevne samt modvirker mangelsygdomme. Henri Bungener eksperimenterer med op til 20 blandinger af druer fra forskellige dele af sine marker. Dette for at finde frem til den blanding, der giver vinen den mest perfekte smag, kompleksitet og udtryk. Vinen byder på indtagende aromaer af mørk bærfrugt med fine nuancer af blomme, sveske, trøffel, mokka og et strejf af sort peber. Smagen er elegant, fast og velstruktureret med perfekt balance mellem frugt og tannin og en smidig krop, der udmunder i en blød finish af moden frugt og et strejf af mokka. En sand vinøs oplevelse!
Læs hele beskrivelsen
H_6DS_7663_Edit.jpg
Produceret af Clos de Caveau
Clos de Caveau ligger i det maleriske Vacqueyras i Rhône-regionen. Stedet ejes af Henri Bungener, der gennem 30 år har skabt unikke vine, og som virkelig har sat dette spændende hus og dets vine på verdenskortet. Henri Bungener overtog Clos de Caveau fra sin far i 1994. Faderen var en af de første vinavlere i den sydlige del af Rhône-dalen, der transformerede sit vinbrug efter økologiske principper, og siden 1989 har Clos de Caveau været økologisk certificeret. Vinmarkerne hos Clos de Caveau er blandt de højest beliggende i Vacqueyras, og et utal af forskellige jordbundsarter i området gør vinavl interessant og udfordrende. Clos de Caveau har 13 ha vinmarker i Vacqueyras samt 8 ha skov, der nærmest omgrænser hele stedet. Vinene fra Clos de Caveau er unikke, karakterfulde og gennemførte. Her er intet overladt til tilfældigheder.
Fra <a href="/sog/?q=Côtes du Rhône Villages">côtes du rhône villages</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt