Clos Du Moulin Aux Moines Pommard 1. Cru - Clos Orgelot 2019

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Marken er på under én hektar, er beliggende lige over Épenots og mellem 1. Cru Les Pézerolles og legendariske Clos de Mouche.

Læs mere

Marken er på under én hektar, er beliggende lige over Épenots og mellem 1. Cru Les Pézerolles og legendariske Clos de Mouche.

Læs mere
  • Ecological
Pommard 1. Cru - Clos Orgelot 2019
735
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk

Beskrivelse

En af Pommards helt store og mest sjældne vine. Denne lille monopol-1. Cru Clos har været i domainets ejerskab igennem generationer. Blev genplantet i 1980’erne og har været dyrket økologisk (certificeret) siden 2008 og biodynamisk siden 2016. Alt arbejdet i marken forgår ved hjælp af heste. Marken er på under én hektar, er beliggende lige over Épenots og mellem 1. Cru Les Pézerolles og legendariske Clos de Mouche. Som altid hos Moulin aux Moines, så er vinene gæret ved den naturlige gær, ca. 30% ’whole cluster’, blot 5-10% nye fade, og generelt hersker her en ’hands-off’ tilgang i kælderen. Ingen brug af SO2 før meget lidt ved flaskning. Rød Bourgogne med så stor dybde, kompleksitet og elegance, at man er i tvivl, om den overhovedet er lavet i Côte de Beaune. Den her klasse får man oftere oppe i hjertet af Côte de Nuits. Forførende og dyb aroma præget af bl.a. tranebær, hindbær, rabarber, sød tobak, lakrids, sort te, orientalske krydderier og appelsinskal. På tungen er vinen elegant og nærmest luftig og meget langt fra old-school klassisk Pommard. Allerede her i sin ungdom folder vinen sig ud med elegance og finesse. Stor, rød Bourgogne, der på bedste vis viser, at man med hårdt arbejde i marken og nænsom tilgang i kælderen kan lave meget charmerende vin fra noget af det fineste terroir i Côte de Beaune. Kan med fordel lige iltes ½ time før servering ved 13-14 grader og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt