Cloudy Bay Pinot Noir 2020

New Zealand
New Zealand
Marlborough

Umiddelbar og fokuseret Pinot Noir, med flot opbygning af smagnoter af bittersød chokolade, læder, krydderi og masser af friske, mørke bær.

Læs mere

Umiddelbar og fokuseret Pinot Noir, med flot opbygning af smagnoter af bittersød chokolade, læder, krydderi og masser af friske, mørke bær.

Læs mere
    Pinot Noir 2020
    395
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fed fisk
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Beskrivelse

    Cloudy Bay Pinot Noir er et flot bud på en konkurrent til de berømte vine fra Bourgognes Côte de Nuits. Den præsenterer sig lys og levende i glasset, og er meget aromatisk med alle de klassiske Pinot Noir-dyder, man forbinder med de røde Bourgogner. I næsen findes noter af rosenblade, jordbær og blåbær med en underliggende tone af ristede krydderier. En fint integreret fadlagring sørger for en behagelig, let røget tone, der på glimrende vis understøtter den elegante frugt. Smagen er et studie i elegance, fuld af levende røde frugter kombineret med en flot modenhed. Ligesom duften understøttes smagen af den velintegrerede fadlagring. Tanninindholdet er lavt og den er moden og blød. Vinen lever længe i munden og afsluttes fløjlsblødt.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Cloudy Bay_Edit.jpg
    Produceret af Cloudy Bay
    Cloudy Bay-vinene er synonym med New Zealand og nærmest symbolske med new Zealands vinhistorie. Cloudy Bay var en af de første vingårde, som etableredes i Marlborough, og vinene er ganske enkelt fremragende. Navnet Cloudy Bay refererer til bugten i den østlige udkant af Wairau Valley, som blev navngivet af den legendariske og sagnomspundne kaptajn Cook.
    Fra <a href="/sog/?q=Marlborough">marlborough</a> området i <a href="/sog/?q=new zealand">New Zealand</a>
    Fra marlborough området i New Zealand
    Marlborough er nærmest synonym med rene hvidvine på Sauvignon Blanc og Chardonnay og rødvine på Pinot Noir. De tåler sammenligning med de franske forbilleder, men stilen der generelt er sprød, er mere eksotisk og eksplosiv. Marlborough er det største distrikt liggende på syd øen, et området der er solrigt med lune dagtimer og kølige nætter. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side, og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima der er blandt de varmeste og tørrest i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne langsomt bliver stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne. Det resulterer i verdensklasse-gode hvidvine og elegante, overdådige rødvine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt