Coppo Barolo 2018
Italien
Piemonte
Barolo
Feminin og elegant Barolo, der byder på klassiske noter af violer, kirsebær, hvid peber og lakrids, understøttet af fine og fløjlsbløde tanniner.
Læs mereFeminin og elegant Barolo, der byder på klassiske noter af violer, kirsebær, hvid peber og lakrids, understøttet af fine og fløjlsbløde tanniner.
Læs mere
405
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter

Kirsebær

Rose

Læder

Anis

Ler

Blomme

Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Coppo er blandt de få vingårde i Piemonte, der har lov til at vinificere Barolo uden for distriktets afgrænsede produktionszone. Dette skyldes en ældgammel klausul, som Coppo-familien stadig nyder godt af, og som resulterer i denne fine vin. Den er naturligvis produceret i overensstemmelse med husets grundlæggende filosofi: Kvalitet først.
Druerne til Coppos Barolo er høstet fra forskellige områder i appellationen, og vinificeret ud fra et ønske om en afbalanceret og hurtigmodnende vin med friskhed og frugtaromaer. Vinen lagrer i 24 måneder i store, traditionelle egefade, inden den aftappes på flaske og lagrer yderligere i op til 18 måneder inden frigivelse til salg.
Duft og smagsmæssigt ligger Coppos Barolo i den feminine og mere elegante ende af smagsspektret. Den byder på klassiske noter af violer, kirsebær, hvid peber og lakrids, understøttet af fine og fløjlsbløde tanniner. I modsætning til de fleste Baroloer, er netop denne vin både imødekommende og behagelig umiddelbart efter opskænkning i glas.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Coppo
Historien om Coppo er uløseligt forbundet med Piemontes transformation til et af verdens mest eftertragtede vinområder, og stærkt knyttet til udviklingen af byen Canelli, kendt som centrum for italienske mousserende vine. Det er imidlertid ikke disse vine, der har lagt alen til Coppos omdømme, der igennem fire generationer har opbygget et solidt ry som Barbera-specialist. Coppo blev etableret i 1892, men det var op igennem 1970’erne og 80’erne, da den tredje generation af Coppo-familien, de fire brødre; Piero, Gianni, Paolo og Roberto, overtog familiefirmaet, at det helt store vendepunkt indtraf, og fokus på fremstilling af top-vine blev deres egentlige mission. Med konstante gode bedømmelser i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, må målet siges af være nået. Stilmæssigt kombinerer Coppo frugt, fylde og elegance i en imponerende indbyrdes balance, som ingen anden formår at gøre dem kunsten efter.

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.