Dal Forno Romano Amarone della Valpolicella 2013

Italien
Italien
Veneto
 • Parkers Wine Advocate
  2013
  2013
  98 Point
 • Vinous Media
  2013
  2013
  97 Point
 • James Suckling
  2013
  2013
  97 Point

Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2013
  2013
  98 Point
 • Vinous Media
  2013
  2013
  97 Point
 • James Suckling
  2013
  2013
  97 Point

Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder.

Læs mere
  Spar 28%
  Amarone della Valpolicella 2013

  Før 2.655 kr.

  1.899
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Lam
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Krydderier

  Krydderier

  Skovbær

  Skovbær

  Solbær

  Solbær

  Druer
  Corvina
  Rondinella
  Croatina
  Oseleta

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella, meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet. Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/ lagret ost, blåskimmel ost.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Dal Forno - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Dal Forno
  Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000 vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det, tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400 gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60 % Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en Ferrari for at kunne køre for stærkt”.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt