Dal Forno Romano Amarone della Valpolicella 2013

Italien
Italien
Veneto
  • Parkers Wine Advocate
    2013
    2013
    98 Point
  • Vinous Media
    2013
    2013
    97 Point
  • James Suckling
    2013
    2013
    97 Point

Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2013
    2013
    98 Point
  • Vinous Media
    2013
    2013
    97 Point
  • James Suckling
    2013
    2013
    97 Point

Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder.

Læs mere
    Spar 25%
    Amarone della Valpolicella 2013

    Før 2.655 kr.

    1.999
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Lam
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Krydderier

    Krydderier

    Skovbær

    Skovbær

    Solbær

    Solbær

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Croatina
    Oseleta

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella, meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet. Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/ lagret ost, blåskimmel ost.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Dal Forno - wide - 2_Edit.jpg
    Produceret af Dal Forno
    Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000 vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det, tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400 gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60 % Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en Ferrari for at kunne køre for stærkt”.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt