Dal Forno Romano Amarone della Valpolicella 2013
Italien
Veneto
Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder.
Læs mereAbsolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Intens, kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm moden frugt, trøffel, tobak og læder.
Læs mereSpar 25%

Før 2.655 kr.
1.999
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Lam
Ost
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Kanel

Chokolade

Mandel

Blåbær

Brombær

Figen

Sort peber
Druer
60%
Corvina20%
Rondinella10%
Croatina10%
Oseleta
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella, meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet. Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/ lagret ost, blåskimmel ost.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Dal Forno
Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000 vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det, tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400 gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60 % Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en Ferrari for at kunne køre for stærkt”.

Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.