Produceret af Dal Forno
Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000 vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det, tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400 gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60 % Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en Ferrari for at kunne køre for stærkt”.