Domaine Lignier-Michelot Morey-Saint-Denis - En la Rue de Vergy 2019

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Den med afstand fineste og mest eftertragtede lieu-dit i Morey-Saint Denis, beliggende lige over Clos de Tart og på grænsen til Bonnes Mares.

Læs mere

Den med afstand fineste og mest eftertragtede lieu-dit i Morey-Saint Denis, beliggende lige over Clos de Tart og på grænsen til Bonnes Mares.

Læs mere
  Morey-Saint-Denis - En la Rue de Vergy 2019
  595
  kr. /stk

  Beskrivelse

  Med en placering i appellationens sydligste del, på grænsen til Chambolle-Musigny og ovenover selveste Clos de Tart, er En la Rue de Vergy utvivlsomt Morey-Saint-Denis’ mest berømte og eftertragtede lieu-dit. Virgiles parcel er plantet tilbage i 1975, i noget der ligner ren kalksten på grænsen til Clos de Tart. De gamle stokke kombineret med Virgiles præcise arbejde i marken og lave udbytte, så kan vinen sidestilles med mange 1. Cru fra appellationen. Ca. 70 % ‘whole cluster’, kun den naturlige gær, 25 % nye fade og ingen filtrering eller klaring ved aftapning. Fremragende aroma pakket med bl.a. skovbær, ribs, rabarber, lakrids og den fineste sorte te. På tungen er vinen smidig og letløbende med en imponerende finesse og elegance i strukturen, den tætte beliggende mod Chambolle-Musigny fornægter sig ikke. Desværre er produktionen af denne vin meget lille, men den er værd at lede efter!

  “The 2017 Morey-Saint-Denis en la Rue de Vergy has a bouquet similar to the 2018 but without the same level of ripeness. There is fine transparency here and that translates across to the palate, which is well balanced with fine-boned tannins and a precise finish.” - Neal Martin

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt