Doppio Passo Primitivo - Doppio Passo 2021
Italien
Puglia
Salento
Doppio Passo er fremstillet på Primitivo-druer der er dyrket på ”Italiens hæl”, Puglien
Læs mereDoppio Passo er fremstillet på Primitivo-druer der er dyrket på ”Italiens hæl”, Puglien
Læs mere
105
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Smagsnoter

Solbær

Jordbær

Fersken

Kanel

Tobak

Blomme
Druer
Primitivo
Beskrivelse
Fremstillingsmåden af Doppio Passo er inspireret af ”Ripasso” fra Veneto. En del af druerne gæres omgående på traditionel måde. Den anden del af druerne tørrer omkring en måned inden de også gæres. Til slut blandes de 2 vine sammen og resultatet er en fyldig vin med en lidt højere a.koholprocent end normalt. Doppio Passo har en dyb mørkerød farve, en varm bouquet af blomme, en fyldig, blød og frugtrig smag af blomme, brombær og flot udblødte tanniner.
Læs hele beskrivelsen

Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.