Fèlsina Cabernet Sauvignon - Maestro Raro 2018

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  95 Point
 • James Suckling
  2017
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2017
  93 Point

Krydret, ekspressivt og intenst udtryk af Cabernet Sauvignon-druen med en iboende toskansk sjæl. Solbær, kirsebær og blommer i skøn forening.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  95 Point
 • James Suckling
  2017
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2017
  93 Point

Krydret, ekspressivt og intenst udtryk af Cabernet Sauvignon-druen med en iboende toskansk sjæl. Solbær, kirsebær og blommer i skøn forening.

Læs mere
 • Sustainable
Cabernet Sauvignon - Maestro Raro 2018
499
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Flødebaserede retter
Grill og barbecue
Italiensk mad
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Druer
Cabernet Sauvignon

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Med fare for at fremstå kættersk arbejder Fèlsina også med andre druesorter end Sangiovese. Ejendommens ønske om at udvikle selv for området utraditionelle druesorter begyndte i 1980’erne et eksperimentelt program, der sigtede efter at identificere, hvilke kloner der passede bedst til forskellige typer terræn.       

Cabernet Sauvignon-druerne kommer fra to marker: Rancia Piccola, også kaldet Maestro Raro og nabo til den legendariske Rancia-mark, samt Poggiolo.

Manuel høst af flere omgange

Druerne til Maestro Raro høstes manuelt i flere omgange i løbet af oktober, og kun de allerbedste finder vej. Efter en streng kvalitetskontrol ved ankomsten til vingården afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye små, franske egefade, hvor den modner i yderligere 18-20 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-10 måneders flaskelagring.

Krydret, ekspressiv og intens Cabernet Sauvignon

Maesto Raro er et krydret, ekspressivt og intenst udtryk af Cabernet Sauvignon-druen med en iboende toskansk sjæl. Solbær, kirsebær og blommer i skøn forening, provencekrydderier, læder, kaffe og chokolade med fine vanilje-påmindelser om opholdet på fad. Vinens fine tanniner sikrer både elegance og vedholdenhed.

Læs hele beskrivelsen
H - Felsina - wide - 3_Edit.jpg
Produceret af Fèlsina Berardenga
Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt