Fèlsina Chianti Classico - Berardenga 2021

Italien
Italien
Toscana
Chianti
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    91 Point
  • Jyllands-Posten
    2019
    2019
    91 Point
  • Din Vin Guide
    2019
    2019
    90 Point

Uimodståelig smuk og gennemført vin. Fyldig og rig på klassisk Sangiovese-frugt med dybde og tannin-struktur. Imponerende vin, der år efter år ligger helt fremme i klassens førerfelt.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    91 Point
  • Jyllands-Posten
    2019
    2019
    91 Point
  • Din Vin Guide
    2019
    2019
    90 Point

Uimodståelig smuk og gennemført vin. Fyldig og rig på klassisk Sangiovese-frugt med dybde og tannin-struktur. Imponerende vin, der år efter år ligger helt fremme i klassens førerfelt.

Læs mere
    Chianti Classico - Berardenga 2021
    209
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Berardenga Chianti Classico er hjørnestenen i Fèlsinas produktion og således også husets adelsmærke. Vinen har været produceret siden etableringen i 1967, og alle sejl sættes til for at frembringe den ypperligste kvalitet årgang efter årgang. Druerne kommer fra Fèlsinas mange forskellige markbesiddelser i Castelnuovo Berardenga i Chianti Classico-zonens sydøstligste del – en del af dem fra den 25 ha store Pagliarese-ejendom. Markparcellerne har stort set uden undtagelse en sydvestlig eksponering på ventilerede skråninger i højder fra 320 til 420 m.o.h. Jordbundsforholdene på parcellerne er forskelligartede, men består hovedsageligt af sten og ler, kvarts og kalkholdige alluviale småsten. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk i de tre første uger af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 12-15 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i mellemstørrelse fade af slavonsk eg – en lille andel i små, brugte egefade, hvor den lagrer i yderligere 12 måneder inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, efterfulgt af yderligere minimum tre måneders lagring inden frigivelse til salg. Fèlsinas Berardenga Chianti Classico er en helt uimodståelig smuk og gennemført vin. Fyldig og rig på klassisk Sangiovese-frugt med dybde og tannin-struktur. I både duft og smag finder man søde kirsebær og blommer, mokka, lakrids og sarte grønne urtenuancer. En imponerende vin, der år efter år ligger helt fremme i klassens førerfelt.

    Læs hele beskrivelsen
    H - ny - Felsina wide.jpg
    Produceret af Fèlsina Berardenga
    Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt