Fèlsina Chianti Classico Riserva - Berardenga 2017

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Vinen er ganske vidunderlig velstruktureret og dyb og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn af sorte kirsebær, engelsk lakrids, røg, espressokaffe og friske grønne urter. En yderst seriøs vin, der imponerer årgang efter årgang.

Læs mere

Vinen er ganske vidunderlig velstruktureret og dyb og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn af sorte kirsebær, engelsk lakrids, røg, espressokaffe og friske grønne urter. En yderst seriøs vin, der imponerer årgang efter årgang.

Læs mere
  • Sustainable
Chianti Classico Riserva - Berardenga 2017
319
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Italiensk mad
Kalv
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Tomat

Tomat

Balsamico

Balsamico

Oregano

Oregano

Espresso

Espresso

Hindbær

Hindbær

Urter

Urter

Druer
Sangiovese

Beskrivelse

Hvor almindelig Chianti Classico frigives til markedet relativt hurtigt, er der andre krav til Chianti i Riserva-kategorien. Alkoholprocenten skal være en anelse højere, og lagringsmæssigt er kravet minimum to år. Druerne til Fèlsinas Berardenga Chianti Classico Riserva høstes fra forskellige sydvestvendte parceller i Castelnuovo Berardenga. Højdemæssigt ligger parcellerne mellem 320 420 m.o.h., og med forskelligartede jordbundsforhold sikrer det en enestående kompleksitet til den færdige vin. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk i de tre første uger af oktober, og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 14-16 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen dels i mellemstørre fade af slavonsk eg, dels i små franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 12-16 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 3-6 måneders flaskelagring. Vidunderligt velstruktureret og dyb Vinen er ganske vidunderlig velstruktureret og dyb og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn af sorte kirsebær, engelsk lakrids, røg, espressokaffe og friske grønne urter. En yderst seriøs vin, der imponerer årgang efter årgang.
Læs hele beskrivelsen
H - Felsina - wide - 3_Edit.jpg
Produceret af Fèlsina Berardenga
Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt