Fèlsina Pinot Nero - Nero di Nubi 2015

Italien
Italien
Toscana
Chianti

På én og samme tid umiskendeligt Pinot Noir, og umiskendeligt italiensk. Et forfriskende bekendtskab med retningsanvisende frugtsyre.

Læs mere

På én og samme tid umiskendeligt Pinot Noir, og umiskendeligt italiensk. Et forfriskende bekendtskab med retningsanvisende frugtsyre.

Læs mere
  • Sustainable
Pinot Nero - Nero di Nubi 2015
415
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Gris
Italiensk mad
Kalv
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Nero di Nubi kan oversættes til noget i retning af ”sort af skyer”, og vinen er Fèlsinas fortolkning af den ædle, burgundiske Pinot Noir-drue. Eksperimentet begyndte i 1986, hvor franske kloner blev beplantet i 550 meters højde i en jordbund af sand og silt med rigelige mængder kalksten, nær søsterejendommen Castello di Farnetello i Chianti Colli Senesi.

Manuel høst og streng kvalitetskontrol

Druerne til Nero di Nubi høstes manuelt i flere omgange, og kun de allerbedste finder vej. Efter en streng kvalitetskontrol ved ankomsten til vingården afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 15-18 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. Vinen fyldes i små, franske egefade, hvor den modner i yderligere 12-15 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-10 måneders flaskelagring.

Italiensk Pinot Noir – et forfriskende bekendtskab

Vinen er på én og samme tid umiskendeligt Pinot Noir, og umiskendeligt italiensk. Et sammenstød, der principielt kunne have haft fatale konsekvenser, hvis det ikke lige have været for den forfriskende og retningsanvisende frugtsyre, der løfter vinen langt over de sorte skyer.

Servering til den kølige side og tid nok i glasset til at udfolde vingerne er en selvfølge. Den beskedne årlige produktion er på omkring sølle 3.000 flasker.

Læs hele beskrivelsen
H - Felsina - wide - 3_Edit.jpg
Produceret af Fèlsina Berardenga
Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt