Finca Sophenia Field Blend - Antisynthesis 2017

Argentina
Argentina
Tupungato
 • Tim Atkins
  2017
  95 Point
 • Tim Atkins
  2016
  95 Point
 • Decanter Magazine
  2016
  92 Point

Fantastisk vin med stor elegance og toner af mint, solbær og blåbær. Vinen har en utrolig fin balance mellem tannin og frugt og et strejf af chokolade og tobak.

Læs mere
 • Tim Atkins
  2017
  95 Point
 • Tim Atkins
  2016
  95 Point
 • Decanter Magazine
  2016
  92 Point

Fantastisk vin med stor elegance og toner af mint, solbær og blåbær. Vinen har en utrolig fin balance mellem tannin og frugt og et strejf af chokolade og tobak.

Læs mere
 • Sustainable
Field Blend - Antisynthesis 2017
245
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Blomme

Blomme

Vanilje

Vanilje

Tobak

Tobak

Chokolade

Chokolade

Druer
Cabernet Sauvignon
Malbec

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

En gang imellem fører en fejl til nye vine, tænk blot på Amarone della Valpolicella. Antisynthesis er også en fejl, som der er kommet en pragtfuld vin ud af. Antisynthesis er et ”Field Blend” af Cabernet Sauvignon og Malbec.

Finca Sophenia ønskede mere Malbec-produktion, så Cabernet-vinstokke blev podet med Malbec. Resultatet blev, at vinstokkene, ganske som efter planen, begyndte at producere Malbec  – mens andre vinstokke fortsatte med at producere Cabernet Sauvignon. Den første reaktion var, at rive alle vinstokkene op og begynde helt forfra. Winemakeren, Julia Halupczok , forsøgte dog, heldigvis alligevel at fremstille vin af de blandede druer – derfor navnet Field Blend. Resultatet blev en fantastisk vin  med stor elegance, lidt som de bedste fra vine fra venstre bred i Bordeaux.

Vinfremstillingen er helt traditionel, druerne høstes tidligt om morgenen og bringes til vinkælderen, hvor druerne håndsorteres. Druerne presses nænsomt, most og drueskind ligger sammen i 8-10 dage for at tage farve og aroma fra drueskindet. Selve gæringen foregår i rustfrie ståltanke ved 23-26 grader med specielt udvalgte gærceller og tager 2 uger. Efter endt gæring lægges vinen i nye franske fade i 12 måneder inden aftapningen foretages og vinen ligger yderligere nogle måneder på flaske inden den frigives til salg.

Læs hele beskrivelsen
H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
Produceret af Finca Sophenia

Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt “Wines From the Sky”. Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt.

Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA.

Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt