Finca Sophenia Karma Malbec 2022

Argentina
Argentina
Mendoza
Tupungato
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
  • James Suckling
    2022
    2022
    92 Point
  • Gastromand
    2021
    2021

Finca Sophenias Karma er flot argentinsk Malbec i balance og en intens smagsoplevelse med modne, friskplukkede bær og krydrede undertoner.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
  • James Suckling
    2022
    2022
    92 Point
  • Gastromand
    2021
    2021

Finca Sophenias Karma er flot argentinsk Malbec i balance og en intens smagsoplevelse med modne, friskplukkede bær og krydrede undertoner.

Læs mere
    Spar 36%
    Karma Malbec 2022

    Før 139 kr.

    89
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Gris
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Blomme

    Blomme

    Solbær

    Solbær

    Vanilje

    Vanilje

    Tobak

    Tobak

    Chokolade

    Chokolade

    Druer
    Malbec

    Eksperternes vurdering

    Finca Sophenia fortæller

    Hør Juan Manuel Ponce fra det anderkendte Argentinske vinhus Finca Sophenia fortælle om deres anmelderroste vin, Karma Malbec.

    Beskrivelse

    Vinmarker i 1.200 meters højde

    Karma Malbec er det anerkendte argentinske vinhus, Finca Sophenias mageløse Malbec fra Tupungato. Tupungato ligger i den østlige del af Mendoza og er først for alvor blevet "opdaget" indenfor de sidste 20 år. I dag kæmper alle kvalitetsproducenter om at få vinmarker i området.

    Det særlige ved Tupungato er, at vinmarkerne ligger højt i Andesbjergene, omkring 1200 meter over havet og det er også her vi finder verdens højest beliggende vinmark. Derfor har vinene fået tilnavnet "Wines From the Sky".

    Mikroklimaet er helt specielt i Tupungato. Store temperaturforskelle mellem dag og nat sikrer en langsom modning, en god syrebalance, masser af sol og ingen regn. Således sikres sunde druer, der ikke behøver at blive pesticidbehandlet.

    God karma og Malbec i balance

    At vinen hedder Karma er ikke en tilfældighed. For det filosofiske budskab, der ligger i det buddhistiske begreb, om at den gode energi, vi sender ud, kommer tilbage til os igen – den tankegang er en integreret del af tankegangen og hverdagen hos Finca Sophenia.

    Der høstes om natten eller tidligt om morgenen, da dagtimerne kan være meget varme og få druerne til at sprække og starte gæringen, før druerne når vingården. Ved at plukke, når det er køligst, giver det vinproducenten mulighed for at drage fordel af en naturlig afkølingseffekt, som beskytter druernes friskhed i frugten.

    Intens og dejlig krydret Malbec

     Vinen gærer i rustfri ståltanke og forløber over 10-12 dage. Efterfølgende kommes blot 30% af vinen på brugte fade i små 4 måneder. Det sikrer, at den saftige og fede Malbec-frugt bevares. Det giver en tæt lilla farve i glasset med intense aromaer af modne, friskplukkede bærfrugter som blåbær, jordbær og brombær, der suppleres af krydderinoter af muskatnød, frisk timian og mokka.

    Smagen er intens og med en dejlig krydret og varm fornemmelse, der gør vinen helt perfekt til alt kød på grillen, simretter, lam og vildt. Er det ostene, som skal på bordet, så skal det være de kraftige, faste oste med masser af smag.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
    Produceret af Finca Sophenia
    Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt "Wines From the Sky". Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt. Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA. Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt