Fumey-Chatelain Ploussard - Brouille Ménage 2022
Fremragende Ploussard fra gamle vinstokke omkring Arbois og Montigny og parceller rige på mergelsten.
Læs mere

Kirsebær

Hindbær

Skovbær

Svampe

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Klassisk Ploussard fra parceller omkring Arbois og Montigny, med gamle vinstokke plantet i 1952 og 1970. Parcellerne er særligt rige på mergelsten, som Marin på Fumey-Chatelain giver det bedste udtryk for Ploussard. Marin mener Ploussard er den mest delikate drue han arbejder med og behandler den meget nænsomt. Druerne afstilkes ved håndkraft og han fylder forsigtigt gæringskaret med små spande. Efter ca. 20 dages maceration lagrer vinen i gamle foudre af egetræ på 2000 liter i ca. 10 måneder. Ingen filtrering eller klaring før aftapning og vinen frigives efter godt seks måneder i flasken. Helt lys og med klar transparent kant står vinen allerede i sin ungdom. Duften er pakket med bl.a. lyse røde bær, knust kalk, grøn te, blomster og appelsinskal. På tungen er vinen letløbende og saftig, men med fornem dybde og koncentration i den fine røde frugt. Klassisk elegant og seriøs ’vin soif’, der ikke blot slukker ens tørst, men også efterlader et imponerende indtryk i den lange eftersmag. Fremragende som hyggevin med lidt charcutteri, eller til et bredt udvalg af f.eks. vegetariske retter med svampe, lyst kød fra grillen eller stegt fisk serveret med svampe og urter. Bør serveres ved 13-14 grader og vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.
