Fumey-Chatelain Trousseau 2020

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Text-book Trousseau, der charmerer med vilde blomster, hindbær og orientalske krydderier i næsen og en fin struktur.

Læs mere

Text-book Trousseau, der charmerer med vilde blomster, hindbær og orientalske krydderier i næsen og en fin struktur.

Læs mere
    Trousseau 2020
    295
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Nordisk køkken
    Okse
    Druer
    Trousseau

    Beskrivelse

    100 % Trousseau fra forskellige lieu-dits omkring Arbois. Druerne kommer fra en blanding af unge vinstokke og stokke, der er op til 80 år gamle. Som alle Fumey-Chatelains øvrige marker, er den dyrket økologisk og med flere ting fra den biodynamiske verden implementeret. Vinen har gæret på det naturlige gær og med ca. 50 % ’whole-bunch’ i store cementkar og lagret 18 måneder i gamle egetræsfade. Ingen klaring eller filtrering og blot minimalt brug af svovl og kun ved flaskning. Efter lidt tid i glasset åbner vinen for alvor op for sin aroma, der er pakket med vilde blomster, hindbær, tranebær, røg, orientalske krydderier og appelsinskal. Text-book og utrolig charmerende Trousseau, der kan snyde med sin lyse farve, for de fineste små tanniner giver vinen struktur og lige den smule modspil, man ofte søger i sine rødvine. Prøv den i selskab med stegt eller grillet svinekød, kalvekød serveret med svampe eller som et helt oplagt match til det store charcuteri-bord. Vi anbefaler servering ved 13-14 grader og vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret. Vinen kan med fordel dekanteres en halv time før servering.

    Læs hele beskrivelsen
    H - IMG_8392_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Fleksibel og hurtig
    levering

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt