Gran Clos Gran Clos, Finca el Puig, Priorat 2019
Spanien
Catalonien
Priorat
Kompleks, helstøbt vin med imødekommende bouquet af røde bær, skovbund, og mineralske noter. Alle disse påmindelser går igen i smagen, hvor delikate og modne tanniner giver struktur.
Læs mereKompleks, helstøbt vin med imødekommende bouquet af røde bær, skovbund, og mineralske noter. Alle disse påmindelser går igen i smagen, hvor delikate og modne tanniner giver struktur.
Læs mere
255
kr. /stk
Passer godt til
Grill og barbecue
Kalv
Okse
Vildt
Smagsnoter

Læder

Hindbær

Blomme

Jordbær

Tørrede urter

Kirsebær

Solbær

Cedertræ

Krydderier

Blåbær

Chokolade

Tobak
Druer
Garnacha
Cabernet Sauvignon
Syrah

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Finca el Puig er catalansk, og kan bedst oversættes til vingården på toppen. Navnet henviser selvsagt til den bjergrige pittoreske Priorat, hvor op imod 100 år gamle Garnacha-vinstokke leverer selve druematerialet. Selve vinen er tilsat en lille andel Cabernet og Syrah, og har en imødekommende bouquet med modne røde bær, skovbund, lakrids, mineralske og balsamiske noter. Alle disse påmindelser går smagsmæssigt igen, hvor delikate og modne tanniner giver struktur og tilsammen danner en kompleks og helstøbt vin. Finca el Puig er en veloplagt ledsager til vildtretter og rødt, grillet kød.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Gran Clos
Gran Clos i Priorat blev etableret i 1995, og var således med i den første bølge af producenter, der med ét bragte Priorat på alle vinelskeres læber, og viste, at Spanien var en vinnation der skulle tages seriøs. Endog meget seriøs. Den 32 hektar store ejendom blev oprindeligt etableret under navnet Cellars Fuentes, men i 2002 blev den solgt til den entreprenante irer, John Hunt, der efter at have solgt sit software firma, købte det fremadstormende vinhus.

Fra catalonien området i Spanien
Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil.
De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.