Gran Clos Solluna 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Flaskehalsen
  2018
  2018
  91 Point
 • Flaskehalsen
  2018
  2018
 • VinAvisen
  2017
  2017

Kraftfuld solstråle fra kult-området Priorat med noter af mørke modne bær og et silkeblødt præg.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2018
  2018
  91 Point
 • Flaskehalsen
  2018
  2018
 • VinAvisen
  2017
  2017

Kraftfuld solstråle fra kult-området Priorat med noter af mørke modne bær og et silkeblødt præg.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Solluna 2019
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 165 kr.

  99
  kr. /stk
  Spar i alt 396 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Hvid peber

  Hvid peber

  Kirsebær

  Kirsebær

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Druer
  Garnacha
  Carignan
  Merlot

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Gran Clos Solluna

  Solluna er en kraftfuld solstråle fra kult-området Priorat. En frisk og frejdig vin i lettilgængelig, saftig stil med flot harmoni mellem frugt, syre og tanniner fra det medaljevindende vinhus Gran Clos, der gennem årene har høstet høje udmærkelser for sine vine.

  En solstråle fra Priorat

  I det lille, isolerede vindistrikt Priorat produceres nogle af de mest inspirerende førsteklasses rødvine og området er blevet en af Spaniens vigtigste vinregioner. Priorat ligger sydvest for Barcelona i Catalonien og er karakteriseret ved sin mineralholdige jordbund af skiffer og kvarts og høje smagsintensitet i druerne på grund af vinstokkenes høje alder. De primære druer her er Grenache og Cariñena. De har i denne dejlige Solluna fra Gran Clos fået følgeskab af en fjerdedel Merlot for at tilføre vinen et silkeblødt præg. Vinen har efterfølgende lagret 10 måneder på franske egetræsfade, før den er tappet på flaske.

  En raffineret oplevelse

  Solluna er Gran Clos flotte åbningsnummer og giver et indblik i husets imponerende univers. Bouqueten er frisk og parfumeret med raffinerede og komplekse noter af mørke, modne bær og sarte antydninger af kaffe og grønne urter under den ellers meget friske aroma.

  Merlot-druen bidrager uden tvivl til vinens silkebløde tekstur og smag. Tanninerne i vinen har en flot struktur og rankhed, der komplimenterer den modne frugtsmag. Under denne bærbløde overflade venter der dig smagsnoter af kaffe, mynte og krydderier. Solluna afslutter med et herligt, nærmest forførende, mineralsk bid, som er med til at give vinen en behagelig eftersmag.

  En forfriskende madvin

  Den imponerende Priorat-vin er en rigtig god madvin til retter med rødt oksekød, mørkt fjerkræ eller kalvekød. Den egner sig også perfekt til stærkt krydrede madretter, hvor vinen giver kant og frisker op efter krydderierne.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Gran Clos - Wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Gran Clos
  Gran Clos i Priorat blev etableret i 1995, og var således med i den første bølge af producenter, der med ét bragte Priorat på alle vinelskeres læber, og viste, at Spanien var en vinnation der skulle tages seriøs. Endog meget seriøs. Den 32 hektar store ejendom blev oprindeligt etableret under navnet Cellars Fuentes, men i 2002 blev den solgt til den entreprenante irer, John Hunt, der efter at have solgt sit software firma, købte det fremadstormende vinhus.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt