Grenache 223 Grenache 2021

Frankrig
Frankrig
Vin de Pays d'Oc

Fyldig rødvin med en dyb, rød farve og aromaer af røde bær, grillede blommer samt noter af rosmarin og timianblomster. Saftig vin med en nærmest vibrerende syre.

Læs mere

Fyldig rødvin med en dyb, rød farve og aromaer af røde bær, grillede blommer samt noter af rosmarin og timianblomster. Saftig vin med en nærmest vibrerende syre.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Grenache 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 99 kr.

  59
  kr. /stk
  Spar i alt 240 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Italiensk mad
  Stærk krydret mad
  Tapas

  Beskrivelse

  Grenache 223 – Sélection Parcellaire

  Denne charmerende sydfranske Grenache er en del af en særlig serie, hvis navn stammer fra druens vækstcyklus. Fra blomstringen til høst af Grenache-druerne er der gået præcis 223 dage. DE VISU-vinene i serien er udviklet ud fra en dyb respekt for jorden og er resultatet af en lang proces, lige fra det rigtige valg af vinmark til den nøje udvælgelse af druerne. Fremstillingsprocessen er foregået med stor akkuratesse samt masser af opmærksomhed og knowhow. Resultatet er vine med et helt unikt udtryk, som udviser tydelige karakteristika fra druer såvel som vinmarker. Og det kan smages i hvert eneste glas.

  Smagenoter

  Grenache 223 har en dyb, rød farve med violette strejf. Næsen er fyldig med aromaer af røde bær, jordbær og grillede blommer, efterfulgt af diskrete noter af rosmarin og timianblomster. Smagen er utrolig saftig med en næsten vibrerende syre fra tanninerne. Lang finish med noter af kogte jordbær.

  Optimale vækstbetingelser

  Denne helt særlige vin er udelukkende fremstillet af Grenache Noir. Druerne stammer fra den østlige del af Languedoc-området, nær landsbyen Cébazan, og netop i det meget varme Languedoc trives Grenache-druen optimalt. Den suger solen og de varme vinde til sig, og de optimale vækstbetingelser giver vinen sin dybe, røde farve og de varme toner af modne jordbær og blommer i både duft og smag.

  Vinstokkene vokser på sydvendte skråninger i ler- og kalkholdig jord.

  Fremstilling og lagring

  Fremstillingen af vinen er designet til at skabe en kompleks Grenache, der udviser alle områdets karakteristika. Efter en kold præ-fermentering, fermenterer vinen ved kontrollerede temperaturer på 28/30°C. Macerations-perioden varer hele 30 dage. To daglige overpumpninger udtrækker mest mulig aroma fra druerne og giver vinen dens intense farve. Vinen ligger på sit bundfald i store cementtanke, før den aftappes på flaske.

  God ledsager til pastaretter

  Denne Grenache er en fremragende ledsager til tapas, lasagne, pastaretter og klassisk krydrede middelhavsretter.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Vin de Pays d'Oc">vin de pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra vin de pays d'oc området i Frankrig
  Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt