Henri Bourgeois Petit Bourgeois - Rouge 2021

Frankrig
Frankrig
Loire

Forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin.

Læs mere

Forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin.

Læs mere
    Petit Bourgeois - Rouge 2021
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Jordbær

    Jordbær

    Hindbær

    Hindbær

    Peberfrugt

    Peberfrugt

    Chilipeber

    Chilipeber

    Skovbær

    Skovbær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Solbær

    Solbær

    Druer
    Cabernet Franc

    Beskrivelse

    Druerne til denne vin kommer fra Loires fladland vest for Sancerre, og var tidligere kendt under navnet Jardin de la France – Frankrigs have, da områdets gennemsnitstemperaturer og nedbørsmængder passer glimrende til dyrkning af grønsager og ikke mindst vin. Små bønder, med hvem Domaine Henri Bourgeois har langtidskontrakter, leverer her fra druer til huset fremragende entry-level serie, Petit Bourgeois. Henvisningen til småborgerskabet har i denne henseende intet at gøre med en social kategorisering, sikkert blot at vinen hæver sig ikke så lidt over det jævne. Petit Bourgeois er åbningsnummeret fra Henri Bourgeois, og er i dette tilfælde fremstillet af Cabernet Franc-druer, der er den mest udbredte rødvinsdrue i den vestlige del af Loire, hvor den i modsætning til Bordeaux, fremstår lettere, med mindre syre og mere indsmigrende frugt. Druerne til Petit Bourgeois Rouge macererer i 10-12 dage, for at ekstrahere flest mulige aromastoffer ud af druerne, og efter endt alkoholgæring gennemgår vinen også andengæring – den såkaldte malolaktiske gæring, hvor æblesyren transformeres til den mildere mælkesyre. Resultatet er en forfriskende rødvin med aromaer af jordbær, ribs og kirsebær, med delikate underliggende krydderier og en rank tannin. Petit Bourgeois Rouge bør nydes til lettere retter – f.eks. lyst fjerkræ, og med en serveringstemperatur omkring 14 grader.
    Læs hele beskrivelsen
    C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
    Produceret af Henri Bourgeois
    Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt