Henri Bourgeois Sancerre - Pinot Noir 2022
Frankrig
Loire
Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens dyder med fine og sarte røde bær og en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet.
Læs mereLes Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens dyder med fine og sarte røde bær og en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet.
Læs mere
285
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Pinot Noir fra Sancerre er ikke noget vi hidtil har set meget til i Danmark, hvilket i grunden er en skam. For kombinationen af Loires kalk- og flintholdige jorder, med Bourgognes Pinot Noir-typicitet, går godt i spænd med nutidens danske smagspræferencer og det ny-nordiske køkken. Henri Bourgeois, Sancerre Rouge, Les Baronnes kommer fra vel drænede kalk- og lerholdige jorder fra forskellige parceller omkring Sancerre. Kælderteknisk minder fremstillingsmetoden meget om Bourgogne. 12 dages macerering og gæring ved 26-32 grader, med to daglige overpumpninger, for at ekstrahere mest mulig farvestof og tannin fra skallerne. Efter den malolaktiske gæring modnes vinen i 6-8 måneder i Tronçais egefade, hvoraf den ældste tredjedel fornyes hvert år. Sancerre Rouge, Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens klassiske karakteristika, fine og sarte røde bær, med en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet, der næsten kan virke som en befriende fornyelse af Pinot Noirs traditionelle råderum. Braiserede og sauterede retter med lyst eller rødt kød vil være oplagte parringsmuligheder, men ellers dér hvor du normalt ville tænke Bourgogne.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.

I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.