Henri Bourgeois Sancerre - Rouge - Les Baronnes 2018

Frankrig
Frankrig
Loire
  • Winelab.dk
    2016
    2016
  • Wine Spectator
    2015
    2015
    90 Point

Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens dyder med fine og sarte røde bær og en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet.

Læs mere
  • Winelab.dk
    2016
    2016
  • Wine Spectator
    2015
    2015
    90 Point

Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens dyder med fine og sarte røde bær og en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet.

Læs mere
    Sancerre - Rouge - Les Baronnes 2018
    265
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Pinot Noir fra Sancerre er ikke noget vi hidtil har set meget til i Danmark, hvilket i grunden er en skam. For kombinationen af Loires kalk- og flintholdige jorder, med Bourgognes Pinot Noir-typicitet, går godt i spænd med nutidens danske smagspræferencer og det ny-nordiske køkken. Henri Bourgeois, Sancerre Rouge, Les Baronnes kommer fra vel drænede kalk- og lerholdige jorder fra forskellige parceller omkring Sancerre. Kælderteknisk minder fremstillingsmetoden meget om Bourgogne. 12 dages macerering og gæring ved 26-32 grader, med to daglige overpumpninger, for at ekstrahere mest mulig farvestof og tannin fra skallerne. Efter den malolaktiske gæring modnes vinen i 6-8 måneder i Tronçais egefade, hvoraf den ældste tredjedel fornyes hvert år. Sancerre Rouge, Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens klassiske karakteristika, fine og sarte røde bær, med en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet, der næsten kan virke som en befriende fornyelse af Pinot Noirs traditionelle råderum. Braiserede og sauterede retter med lyst eller rødt kød vil være oplagte parringsmuligheder, men ellers dér hvor du normalt ville tænke Bourgogne.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Henri-Bourgeois- wide- 8_Edit.jpg
    Produceret af Henri Bourgeois
    Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt