Henri Magnien Gevrey-Chambertin 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Gevrey-Chambertin er forfinet og delikat med en elegant underliggende kompleksitet. Røde bær og safige krydderier giver perfekt afstemt modspil til vinens struktur.

Læs mere

Gevrey-Chambertin er forfinet og delikat med en elegant underliggende kompleksitet. Røde bær og safige krydderier giver perfekt afstemt modspil til vinens struktur.

Læs mere
  Gevrey-Chambertin 2021
  545
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Vildt

  Beskrivelse

  Druerne til Domaine Henri Magniens Gevrey-Chambertin kommer fra seks forskellige lerholdige parceller omkring selve landsbyen. Det er alt i alt 3,09 ha, der strækker sig lige fra fladlandet til områdets højest beliggende marker. I markerne anvender Charles ikke traditionelle gødnings- eller ukrudtsmidler men udelukkende økologiske produkter. Høsten er manuel med nænsom selektering, og hele klaser kommes i gæringskarrene, hvor de koldmascererer, inden den alkoholiske gæring starter – i øvrigt udelukkende ved hjælp druernes naturlige gær. Som det er typisk blandt de fleste terroir-tænkere, anvender Charles få eller slet ingen overpumpninger, da man dermed udvisker terroir-kendetegn og typicitet. Vinen lagrer 12 måneder i franske egefade, hvoraf 25% er nye og 75% er mellem et og tre år gamle. Herefter aftappes den uden forudgående klaring eller filtrering i overensstemmelse med månekalenderen. Gennemsnitsproduktionen ligger på 6.600 flasker årligt. Domaine Henri Magniens Gevrey-Chambertin er forfinet og delikat med en elegant underliggende kompleksitet. Røde bær og saftige krydderier giver perfekt afstemt modspil til vinens struktur.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt