Il Volpetto Chianti 2022

Italien
Italien
Toscana
Chianti
  • Vinbladet
    2021
    2021
  • Vinbladet
    2021
    2021
    BEST BUY

Il Volpetto er en klassisk Chianti med livlige og intense noter af røde bær, et lækkert urtepræg og en silkeblød struktur.

Læs mere
  • Vinbladet
    2021
    2021
  • Vinbladet
    2021
    2021
    BEST BUY

Il Volpetto er en klassisk Chianti med livlige og intense noter af røde bær, et lækkert urtepræg og en silkeblød struktur.

Læs mere
    Spar 42%
    Chianti 2022

    Før 119 kr.

    69
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Okse
    Ost
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Il Volpetto, som på italiensk betyder lille ræv, er med sin velstrukturerede og fyldige krop et pragteksemplar på en Chianti-vin. Toscana-områdets stolthed er Sangiovese-druen, som udgør rygraden i denne klassiske Chianti.

    Toscanas hjerte

    Chianti er Toscana's hjerte. Siden middelalderen har denne klassiske vinregion fornøjet vinentusiaster med udsøgte vine med unik karakter. Vinene er i dag hovedsageligt baseret på Sangiovese, men nogle vine, som Il Volpetto, har også mindre mængder Canaiolo i blenden.

    Il Volpetto

    Sangiovese-druen giver Il Volpetto sine klassiske noter af kirsebær, tomatstilk og blomme, mens Canaiolo-druen beriger vinen med et dragende urtepræg.  Efter plukning afstilkes druerne og presses forsigtigt, før de gærer i rustfrie ståltanke. Vinen gennemgår hyppig omrøring for at udtrække farve og opnå en flot struktur og fløjlsbløde tanniner. 

    Klassisk Chianti

    Vinen har en flot rubinrød farve og en intens bouquet af røde bær, solmodne kirsebær og en subtil krydret undertone. Smagen er fyldig og velafbalanceret med bløde tanniner og en frisk syrlighed. Smagen er fløjlsblød med en behagelig syre og et strejf af vanilje i eftersmagen. En let tilgængelig Chianti, der kan nydes med eller uden mad.

    Italiensk madpartner

    Il Volpetto bringer livlige noter af røde frugter og krydderier til bordet, noter der komplementerer den rigdom, som det italienske køkken er kendt for. Vinens bløde tanniner og friske syrlighed gør den til en alsidig ledsager til alt fra pasta og pizza til grillet kød og oste. Med Il Volpetto får du en alsidig rødvin, der er den ideelle følgesvend til dit italienske måltid.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt