Kelleris Kelleris Vingaard, Utopia Rex 2009

Danmark
Danmark

Imponerende dansk rødvin på Rondo-druen. Vinen demonstrerer tydeligt hvorfor Kelleris Vingaard er en af de mest spændende vinhuse fra Danmark. Vinen er mellemfyldig med god struktur og frisk syre.

Læs mere

Imponerende dansk rødvin på Rondo-druen. Vinen demonstrerer tydeligt hvorfor Kelleris Vingaard er en af de mest spændende vinhuse fra Danmark. Vinen er mellemfyldig med god struktur og frisk syre.

Læs mere
    Kelleris Vingaard, Utopia Rex 2009
    199
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Mørkt fjerkræ
    Ost
    Røget kød
    Tapas
    Vildt
    Smagsnoter
    Solbær

    Solbær

    Jordbær

    Jordbær

    Tobak

    Tobak

    Kanel

    Kanel

    Tranebær

    Tranebær

    Druer
    Rondo

    Beskrivelse

    Utopia bliver skabt på den forholdsvis ukendte Rondo-drue, som er en hybrid sort, der er særdeles egnet til de kolde klima i danmark.  Udover dens evne til at modne pålideligt, er Rondo også perfekt til det danske klima, fordi den er modstandsdygtig over for frost og meldug. Utopia Rex fremviser Rondo-druens bedste egenskaber i en yderst flot rødvin med en dyb rubinrød farve og en kompleks aroma. I duften bliver man mødt af dragende noter af kirsebær, ristede fadnoter og solbær.

    Vinen gennemgår hele 22 måneder i nye franske barriques, hvilket giver vinen en flot tekstur og dybde med lettere finkornede tanniner. Fadopholdet fornemmes også med en lettere anstrøg af kryddernoter og vanilje.  Syren i vinen gør Utopia Rex til en uplagt ledsager til kødfulde retter, da syren er med til at skære igennem fedmen i retterne. Vinen gør sig også rigtig fint med vinterens rustikke simreretter.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Kelleris - wide - 3_Edit.jpg
    Produceret af Kelleris Vingaard
    Kelleris Vingaard har siden 2001 været bannerfører for kvalitetsproduktion af vin i Danmark. Huset ligger i det pittoreske Nordsjælland tæt på Øresund, hvor en sydvendt let skrånende vinmark leverer både hvidvine, mousserende og rødvine. Druesorterne er primært Rondo, men der trylles også med Ortega, Zalas Perla og Phønix sorterne. Med stor inspiration i Bordeaux skaber ejerne Susanne og Søren vine med exceptionel dybde. I marken er arbejdet minutiøst og vinstokkene passes med stor omhu. I kælderen foregår der grundigt arbejde med forskellige egetræsfade, der giver vinene stor karakter og levealder.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt