Le Bistro De Montmija Le Bistro de Montmija Rouge

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc
  • Concours Anivin de France
    Sølv
  • Concours Anivin de France
    Guld

Velsmagende og smidig vin med indbydende bouquet af friske mørke bær og sydfranske krydderier. Smagen er saftig og livlig med en lang frugtig eftersmag.

Læs mere
  • Concours Anivin de France
    Sølv
  • Concours Anivin de France
    Guld

Velsmagende og smidig vin med indbydende bouquet af friske mørke bær og sydfranske krydderier. Smagen er saftig og livlig med en lang frugtig eftersmag.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Le Bistro de Montmija Rouge
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Grill og barbecue
Gris
Lyst fjerkræ
Velkomst
Smagsnoter
Tranebær

Tranebær

Hindbær

Hindbær

Tobak

Tobak

Kanel

Kanel

Hvid peber

Hvid peber

Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Blåbær

Blåbær

Sort peber

Sort peber

Druer
Carignan
Merlot
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Le Bistro de Montmija Rouge skabes på økologiske druer fra vinmarker langs Middelhavets kystlinje. Det typiske middelhavsklima letter økologisk landbrug. Jordbunden stammer fra tertiær eller kvartær perioder og er hovedsageligt dannet af alluvium og ler- og kalksten. Carignan-vinstokkene dyrkes som bush-vinstokke, mens Merlot og Syrah dyrkes ved cordon-metoden, hvor vinrankerne snor sig langs to vertikale ledninger. De økologisk opdrættede druer høstes med maskine. En før-fermentering og kold blødgøring udvikler aromaer af de røde bærfrugter. Fermentering sker ved lav temperatur (20°C), hvilket er med til at udvikle vinens tiltalende karakter og frugtighed. Vinen får ingen fadlagring, men 10 måneder på ståltank. Vinen har en intens lilla farve og en aroma af solbær, brombær og lakrids. Vinen er frisk med indbydende bouquet af friske mørke bær og sydfranske krydderier. Smagen er saftig og livlig med bløde tanniner, flotte noter af mørke bær, lakrids, og krydderier en lang frugtig eftersmag. En velsmagende og smidig vin, der kan serveres til hele måltidet med f.eks. grøntsager, kød og ost.
Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt