Legaris Crianza 2019

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero

Stor vin med et væld af røde bær, med flotte nuancer af vanille og kokosnød under den fine syre og sødme fra frugten. En fyldig, blød vin med flot dybde.

Læs mere

Stor vin med et væld af røde bær, med flotte nuancer af vanille og kokosnød under den fine syre og sødme fra frugten. En fyldig, blød vin med flot dybde.

Læs mere
    Crianza 2019
    229
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Tapas
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Figen

    Figen

    Cedertræ

    Cedertræ

    Tobak

    Tobak

    Dild

    Dild

    Blåbær

    Blåbær

    Lakrids

    Lakrids

    Druer
    Tempranillo

    Beskrivelse

    En vin til dig der elsker store vine med god garvesyre og tannin som dog vil lade sig tæmme og gøre vinen rundere med nogle års kælderlagring eller endnu bedre; som ledsager til kraftige, fyldige og fyrige retter. Vin på ren Tempranillo ( med det lokale navn Tinta Fina ) og med et års fadlagring på både helt nye og gamle fade af hen ved 20 forskellige egetræssorter. I glasset viser den sig i form af intens kirsebærfarve med et lilla skær i kanten. Det er umiddelbart de røde bær der dominerer smagen, men under og omkring syren og sødmen fra frugten dukker sekundære nuancer af vanille og kokosnød op og giver dybde og vinen blød.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Legaris - Wide - 2_Edit.jpg
    Produceret af Legaris
    Med vinhuset Legaris ønskede Codorníu-gruppen at vise en ny dimension af vindyrkning i Ribera del Duero, og man tilførte store investeringer for opnåelse af de ultimative betingelser for ”new style Ribera del Duero” og således repræsenterer Legaris "Ribera del Duero i det 21. Århundrede”. Filosofien, konceptet og idéen Legaris er kombinationen mellem stilhed og afsondrethed forbundet med menneskelig viden og dedikation til jordens frugtbarhed. Sammenfatningen af et lands traditioner og menneskers moderne præg tillige med mere end 2000 års vindyrkning i Ribera del Duero samt en stærk vilje til at indføre nye metoder har alle samme formål: at skabe god vin. Legaris genfortolker, styrker og genskaber Ribera del Duero-vinenes fortræffeligheder ved at sætte sit eget præg. Ved at benytte det mest avancerede produktionsudstyr og samtidig respektere naturen er Legaris et klart udtryk for områdets nye vinstil.
    Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra castilla y león området i Spanien
    Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt