Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Gris
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Nordisk køkken
Smagsnoter
Jordbær
Hindbær
Sort peber
Ribs
Druer
Pineau d'Aunis
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Pineau d’Aunis-druen, også kendt som Chenin Noir, har sin udbredelse i Loire og er kendt for at levere lyse, finesserige og læskende vine. I kyndige hænder, en ler- og flintholdig jordbund, kan Pineau d’Aunis også præstere på overbevisende vis i det sydfranske. Om end klassificeret som en ydmyg Vin de France dyrkes druerne på minimum 60 år gamle vinstokke efter økologiske- og biodynamiske principper. Dog uden at være certificeret.
Drueklaserne macererer hele i seks dage med sin egen gær – delvist efter maceration carbonique-metoden, for at sikre mest mulig frisk og indsmigrende frugt i den færdige vin. Nyd den let afkølet i store slurke.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Les Equilibristes
Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.