M. Chapoutier Avarum, Vacqueyras 2022
Frankrig
Rhône
Vacqueyras
Rank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der er fyldig med behagelige og afrundede tanniner.
Læs mereRank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der er fyldig med behagelige og afrundede tanniner.
Læs mere
275
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Gris
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Mourvèdre
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Vacqueyras er en af Côte du Rhônes landsbyer med ”Cru” status, og grænser op til Gigondas. Stilmæssigt er vinene herfra rankere og mere elegante, sammenlignet med den berømte nabo. M. Chapoutiers Vacqueyras er overvejende fremstillet på Grenache og Mourvèdre, høstet fra terrasser hvor jordbunden består af kalkholdig sandsten, grus og ler. Ved ankomsten til vingården afstilkes druerne, og gærer i cementtanke ved ca. 25 grader med daglige overpumpninger. Vinen eftergærer i cirka fire uger, og den efterfølgende 12 måneder lange lagring sker i en blanding af cementtanke og 600 liter egefade. Vinen har en smuk farve med en tæt, dybrød kerne. Duften er delikat med noter af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der bestemt er fyldig, men som holder sig på den elegante side af smagsspektret, hjulpet på vej af vinens behagelige og afrundede tanniner.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.