M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape - Collection Bio Facelie 2019
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape
Delikat, økologisk certificeret Châteauneuf-du-Pape præget af modne røde bær, orangeskal og hvid peber.
Læs mereDelikat, økologisk certificeret Châteauneuf-du-Pape præget af modne røde bær, orangeskal og hvid peber.
Læs mere
485
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Syrah
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
M. Chapoutiers økologisk certificerede Châteauneuf-du-Pape er fremstillet på druerne Grenache og Syrah, med en overvejende andel af førstnævnte. Alle druerne er håndhøstede og strengt sorteret, og vinen gærer i cementtanke 3-4 uger ved maksimalt 32°. Den efterfølgende lagring sker i store egefade over 15 til 18 måneder.
Vinen fremstår drikkemoden allerede på nuværende tidspunkt, og vidner om en helt unik, stor årgang. M. Chapoutiers Châteauneuf-du-Pape holder sig dog til den delikate side, og er præget af modne røde bær, orangeskal og en diskret antydning af hvid peber.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.