M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape - Collection Bio 2015

Frankrig
Frankrig
Côtes du Rhône Villages
Rhône Syd
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2013
    90 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2012
    91 Point

Delikat, økologisk certificeret Châteauneuf-du-Pape præget af modne røde bær, orangeskal og hvid peber.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2013
    90 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2012
    91 Point

Delikat, økologisk certificeret Châteauneuf-du-Pape præget af modne røde bær, orangeskal og hvid peber.

Læs mere
  • Ecological
Châteauneuf-du-Pape - Collection Bio 2015
449
kr. /stk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

M. Chapoutiers økologisk certificerede Châteauneuf-du-Pape er fremstillet på druerne Grenache og Syrah, med en overvejende andel af førstnævnte. Alle druerne er håndhøstede og strengt sorteret, og vinen gærer i cementtanke 3-4 uger ved maksimalt 32°. Den efterfølgende lagring sker i store egefade over 15 til 18 måneder. Vinen fremstår drikkemoden allerede på nuværende tidspunkt, og vidner om en helt unik, stor årgang. M. Chapoutiers Châteauneuf-du-Pape holder sig dog til den delikate side, og er præget af modne røde bær, orangeskal og en diskret antydning af hvid peber.
Læs hele beskrivelsen
H - M.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Côtes du Rhône Villages">côtes du rhône villages</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt