M. Chapoutier Côtes du Rhône - Belleruche - Magnum 2023
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône
Smuk rubinrød rødvin med en flot frugtagtig bouquet af kirsebær og et strejf af lakrids. Behagelig afrundet smag og silkebløde tanniner.
Læs mereSmuk rubinrød rødvin med en flot frugtagtig bouquet af kirsebær og et strejf af lakrids. Behagelig afrundet smag og silkebløde tanniner.
Læs mere
309
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Syrah
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Chapoutiers Côtes-du-Rhône kommer fra områderne Gigondas og Vaqueyras i den sydlige Rhônedal, og består hovedsageligt af druesorten Grenache, men også af Syrah. For at bevare så meget af frugten som muligt har den ikke lagret på egetræsfade. Som alle Chapoutiers vine er etiketten forsynet med punktskrift, således at også blinde kan læse etiketten. Vinen har en rubinrød farve og en frugtagtig bouquet med kirsebær og lidt lakrids i duften. Desuden en behagelig afrundet smag og silkebløde tanniner.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.