M. Chapoutier Crozes-Hermitage - Les Meysonniers 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Crozes-Hermitage
  • James Suckling
    2022
    2022
    94 Point
  • Jyllands-Posten
    2020
    2020
    92 Point
  • Vinbladet
    2018
    2018
    91 Point

Intens fyldig vin med bouquet af røde frugter, som solbær og hindbær med en snert af violer. Smagen er rund med en eftersmag af frugtkompot og vanille.

Læs mere
  • James Suckling
    2022
    2022
    94 Point
  • Jyllands-Posten
    2020
    2020
    92 Point
  • Vinbladet
    2018
    2018
    91 Point

Intens fyldig vin med bouquet af røde frugter, som solbær og hindbær med en snert af violer. Smagen er rund med en eftersmag af frugtkompot og vanille.

Læs mere
  • Ecological
Spar 32%
Crozes-Hermitage - Les Meysonniers 2022

Før 285 kr.

195
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Les Meysonniers består udelukkende af Syrah-druen og kommer fra vinstokke, der alle er over 25 år gamle. De sydvendte vinmarker er let kuperede, og består af en blanding af rullesten og grus. Alle druer høstes ved håndkraft. Vinen lagres 12 måneder, 15% på fad, mens de resterende druer lagres på cement for at bevare mest muligt frugt. Har en meget intens purpurrød farve og en bouquet af røde frugter, som solbær og hindbær med en snert af violer. Smagen er fyldig og rund med en eftersmag af frugtkompot og vanille.

Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt