M. Chapoutier Crozes-Hermitage Rouge - Petite Ruche 2022
Frankrig
Rhône
Crozes-Hermitage
Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Utrolig flot rødvin fra Rhône.
Læs mereFremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Utrolig flot rødvin fra Rhône.
Læs mere
255
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Kalv
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Blåbær
Blomme
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Syrah
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En vin fra områderne nord og syd for selve Hermitage på den venstre bred af Rhône-floden. Den nordlige del er granitholdig, hvor den sydlige består af terrasser fyldt med rullesten, der om dagen opsamler varme og herigennem bibringer et exceptionelt mikroklima. For at bevare så meget af frugten som muligt har vinen ikke lagret på egefade. En komplet og typisk vin frembragt af Syrah-druen med en intens mørk farve samt med en bæragtig bouquet af hindbær og violer.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.