M. Chapoutier Crozes-Hermitage Rouge - Petite Ruche 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Crozes-Hermitage
  • Parkers Wine Advocate
    2017
    2017
    91 Point
  • James Suckling
    2022
    2022
    93 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    90 Point

Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Utrolig flot rødvin fra Rhône.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2017
    2017
    91 Point
  • James Suckling
    2022
    2022
    93 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    90 Point

Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Utrolig flot rødvin fra Rhône.

Læs mere
    Crozes-Hermitage Rouge - Petite Ruche 2022
    255
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Smagsnoter
    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Syrah

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    En vin fra områderne nord og syd for selve Hermitage på den venstre bred af Rhône-floden. Den nordlige del er granitholdig, hvor den sydlige består af terrasser fyldt med rullesten, der om dagen opsamler varme og herigennem bibringer et exceptionelt mikroklima. For at bevare så meget af frugten som muligt har vinen ikke lagret på egefade. En komplet og typisk vin frembragt af Syrah-druen med en intens mørk farve samt med en bæragtig bouquet af hindbær og violer.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt