M. Chapoutier La Ciboise Luberon Rouge 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Luberon
  • James Suckling
    2016
    2016
    90 Point
  • VinAvisen
    2011
    2011
    5 Stjerner
  • Berlingske Tidende
    2011
    2011
    4 Stjerner

Flot vin lavet på Grenache og Syrah med fin bouquet af mørke bær og krydrede nuancer af peber. Smagen er blød og elegant med god tannin.

Læs mere
  • James Suckling
    2016
    2016
    90 Point
  • VinAvisen
    2011
    2011
    5 Stjerner
  • Berlingske Tidende
    2011
    2011
    4 Stjerner

Flot vin lavet på Grenache og Syrah med fin bouquet af mørke bær og krydrede nuancer af peber. Smagen er blød og elegant med god tannin.

Læs mere
    La Ciboise Luberon Rouge 2022
    125
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Allround
    Grill og barbecue
    Kalv
    Lam
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Blåbær

    Blåbær

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Grenache
    Syrah

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Der har været dyrket vin i Luberon siden oldtiden, hvor romerne plantede de første vinstokke i Pays d’Aigues regionen. Senere har vinmarkerne bredt sig mere og mere, og først i 1988 opnåede man appellationen Cotes du Luberon AOC. Druesorterne er Grenache og Syrah og vinmarkerne er beliggende på terrasser af en tidligere flodbund, bestående af rullesten. Bouquet af mørke bær som kirsebær med krydrede nuancer af peber. Smagen er blød og elegant med god tannin.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt