M. Chapoutier La Ciboise Luberon Rouge 2022
Frankrig
Rhône
Luberon
Flot vin lavet på Grenache og Syrah med fin bouquet af mørke bær og krydrede nuancer af peber. Smagen er blød og elegant med god tannin.
Læs mereFlot vin lavet på Grenache og Syrah med fin bouquet af mørke bær og krydrede nuancer af peber. Smagen er blød og elegant med god tannin.
Læs mere
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Grill og barbecue
Kalv
Lam
Vegetariske retter
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Syrah
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Der har været dyrket vin i Luberon siden oldtiden, hvor romerne plantede de første vinstokke i Pays d’Aigues regionen. Senere har vinmarkerne bredt sig mere og mere, og først i 1988 opnåede man appellationen Cotes du Luberon AOC. Druesorterne er Grenache og Syrah og vinmarkerne er beliggende på terrasser af en tidligere flodbund, bestående af rullesten. Bouquet af mørke bær som kirsebær med krydrede nuancer af peber. Smagen er blød og elegant med god tannin.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.