M. Chapoutier Rasteau - Les Cadilles 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Rasteau
  • Parkers Wine Advocate
    2017
    2017
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2016
    2016
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    2015
    91 Point

Purpurrød, fyldig og kraftig rødvin med rig smag af frugt og bouquet domineret af røde bær som ribs, hindbær og solbær.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2017
    2017
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2016
    2016
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    2015
    91 Point

Purpurrød, fyldig og kraftig rødvin med rig smag af frugt og bouquet domineret af røde bær som ribs, hindbær og solbær.

Læs mere
    Rasteau - Les Cadilles 2022
    195
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Blåbær

    Blåbær

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Grenache
    Syrah
    Mourvèdre

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Rasteau ligger i departementet Vaucluse kun få kilometer fra Montmirailbjerget i den sydlige del af Rhônedalen. Rasteau er fra 2010 blev ophævet fra Côtes-du-Rhône Village til eget "cru" og må således skrive Appellation Rasteau Contrôlée på etiketten. Klimaet er her påvirket af Middelhavet med behagelige varme temperaturer. Vinen består først og fremmest af druesorten Grenache, men over de sidste år har Chapoutier dog også tilføjet en del Syrah og Mourvèdre. Alle tre druesorter, der trives optimalt på dette terroir. En vin med en meget mørk purpurrød farve. Bouqueten er domineret af røde bær, som ribs, solbær og hindbær. Smagen er velafstemt med en flot fylde og kraft, der lover potentiale til mange år frem.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
    Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra rhône området i Frankrig
    Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt