Maison Louis Jadot Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux 2023
Saftig, vibrerende og aromatisk Beaujolais med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner.
Læs mereSaftig, vibrerende og aromatisk Beaujolais med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner.
Læs merepris
Før 189 kr.
Granatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Eksperternes vurdering
Hør Vincent Delcher fra Maison Louis Jadot fortælle om deres vin - Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux.
Beskrivelse
Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux
Mørk, vibrerende og aromatisk Gamay med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner. Den perfekte rødvin til at nyde i store, afkølede slurke i sig selv eller til et lækkert måltid med grillet kød.
Frugtrig Gamay fra Lantignié
Louis Jadots Beaujolais er fra vingården Domaine des Cristaux i Lantignié. Lantignié ligger i hjertet af Beaujolais-Village-appellationen nordvest fra Regnié, omtrent ti kilometer fra den berømte Cru Morgon. Beaujolais er kendt for sine granitholdige jorde og her i Lantignié er jordbunden desuden rig på kvarts og fluorit, sand og sten. Gamay-druen modner tidligt og beskæres ofte til lave busklignende stokke for at minimere den kraftige vækst. Vinstokkene er plantet på jævnt skrånende bakker med østvendt soleksponering i en højde, der er ca. 350 meter over havoverfladen.
Alt i alt optimale vilkår for Gamay-druen, idet de udpinende jorde bringer den fine elegante frugt frem i den færdige vin.
Saftig rødvin til grillede kødretter
Louis Jadots saftige Beaujolais byder på ren og forfriskende frugtsyre og intense røde bærnoter med brombær, ribs og hyldebær samt et hint af sød lakrids. I næsen har vinen et flor af intens frugt og violer. Vinen kan nydes nu, men vil udvikle sig flot de næste par år.
Perfekt til grillet kød
Beaujolais Lantignié er en frugtrig, let og læskende rødvin med en livgivende syre, der kan give modspil til de fleste kødretter fra grillen med oksekød, lam og svinekød. Vinen vil også være et frækt valg til en god hjemmelavet burger. Vinen skal drikkes til den kølige side – gerne 14-15 grader.