Maison Louis Jadot Beaune 1. Cru - Boucherottes 2019

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Aromatisk, fyldig vin med betydelig struktur og kompleksitet, der synes dæmpet og tæmmet lidt af frugtens fedme og afrundethed og en næsten lidt buttet tekstur.

Læs mere

Aromatisk, fyldig vin med betydelig struktur og kompleksitet, der synes dæmpet og tæmmet lidt af frugtens fedme og afrundethed og en næsten lidt buttet tekstur.

Læs mere
    Beaune 1. Cru - Boucherottes 2019
    489
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Kalv
    Lam
    Okse
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Beskrivelse

    1. Cru-marken Les Boucherottes med sine 21 ha ligger i kommunens sydlige ende, og kiler sig ind til grænsen af Pommard, omkranset af markerne Clos-des-Mouches, Vignes Franches og Les Epenottes. Jordbunden er kendetegnet af dybtstikkende mergel og alluvium, der giver Pinot Noir-druen mulighed for at fremvise en mere kraftfuld side. Louis Jadot markbesiddelser på Boucherottes dækker 2,52 ha. Alle druerne håndhøstes og afstilkes ved ankomsten til vingården, og vinificere i åbne kar i ca. fire uger. Efterfølgende lagrer vinen i små egefade i 18 måneder inden aftapning på flaske. Louis Jadot - Beaune 1. Cru - Boucherottes nærmest springer op af glasset, og byder velkommen med brombær, ribs og mørk chokolade. Smagen har en fin intensitet og er ganske kødfuld. Det røde bær fører an, styret af en fin og præcis syrebalance, der afslutter fint og læskende. En indsmigrende Beaune 1. Cru der kan nydes ung, men som også vil kunne udvikle yderligere kompleksitet efter ti år i kælderen.
    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt