Maison Louis Jadot Beaune 1.Cru - Cuvée Hugues et Louis Bétault - Hospice de Beaune 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Beaune 1. Cru - Cuvée Hugues et Louis Bétault fra den legendariske Hospice de Beaune-auktion.

Læs mere

Beaune 1. Cru - Cuvée Hugues et Louis Bétault fra den legendariske Hospice de Beaune-auktion.

Læs mere
  Beaune 1.Cru - Cuvée Hugues et Louis Bétault - Hospice de Beaune 2020
  899
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer

  100%

  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Da hammeren skulle svinges over 2020-årgangen på den legendariske Hospice de Beaune auktion – en velgørenhedsauktion, der afholdes tredje søndag i november på Hôtel-Dieu, købte Kjær & Sommerfeldt et fad Beaune 1.Cru - Cuvée Hugues et Louis Bétault igennem Maison Louis Jadot.

  Traditionen tro fragtes vinen efter auktionen til købers kælder, som så typisk omhælder den til fade efter egne præferencer, lagrer vinen et par år, fylder den på flaske og etiketterer med den ganske særlige Hospice de Beaune etikette, der er genkendelig med sit blå våbenskjold i øverste venstre hjørne.

  Hospices de Beaune eller Hôtel-Dieu blev grundlagt i 1443 som et hospital for fattige af Nicolas Rolin, kansler i Bourgogne. Med udgangspunkt i katolicismens mulighed for aflad, har formuende personer igennem århundreder doneret jordlodder til Hospice de Beaune, som i dag råder over svimlende 60 ha top-vinmarker, resulterende i 51 vine hvoraf 33 er røde og 18 hvide.

  En af disse er Beaune 1. Cru - Cuvée Hugues et Louis Bétault.

  Vinen er en cuvée der kommer fra tre forskellige marker tilhørende Hospice de Beaune: Les Aigrots (0.43 ha) La Mignotte (0.55 ha) og Les Grèves (0.65 ha). Vinen tager sit navn fra ridder og rådgiver for den franske konge, Hugues Bétault, der reddede Hôtel-Dieu fra ruin og renoverede det i det 17. århundrede, hvor krige og epidemier rasede. Efter hans død gav hans bror Louis flere generøse donationer til Hospicet.

  Overskuddet fra Hospice de Beaune auktionerne doneres altid til godgørende formål. Med årgang 2020 var det lokale hospitaler og dem, der var berørt af Covid-19, som fik gavn af overskuddet.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt