Maison Louis Jadot Bourgogne Rouge - Domaine des Croix Perrières 2022
Kompleks Pinot Noir i den rustikke ende af smagsspektret, der harmonisk balancerer sin mørke frugt og spændstige syrestruktur med subtile krydrede toner.
Læs mereKompleks Pinot Noir i den rustikke ende af smagsspektret, der harmonisk balancerer sin mørke frugt og spændstige syrestruktur med subtile krydrede toner.
Læs merepris
Før 299 kr.
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Bourgogne Rouge - Domaine des Croix Perrières
Louis Jadots Pinot Noir fra Domaine des Croix Perrières udtrykker på flotteste vis sommerens modne, røde bær. En kompleks Pinot Noir i den rustikke ende af smagsspektret, der harmonisk balancerer sin mørke frugt og spændstige syrestruktur med subtile krydrede toner fra dens ophold på fad.
Forrygende enkeltmarks Pinot Noir
Louis Jadots Pinot Noir kommer fra vingården Domaine des Croix Perrières, der siden begyndelsen af det 19. århundrede har været kendt for sin fremragende kvalitet. Vingården befinder sig i Saint-Désert i Côte Chalonnaise, et stenkast fra Givry. Her på de sydvendte skråninger er der plantet fem hektar Pinot Noir, der skaber skønne enkeltmarksvine, som flot udtrykker de perfekt modnede druer og specifikke dyrkningssted.
Indbydende mørke bærfrugter
Det flotte Pinot Noir-eksemplar byder på alle de lækre, mørke bærfrugter som brombær og ribs med et strejf af Pinot Noir-druens klassiske hindbærtoner. Vinen har medium fylde og en retningsgivende frugtsyre. Der er her tale om en Bourgogne, der er mere maskulin i stilen med intens og rustik smag, hvor der er skruet op for volumen. Med alderen vil kanterne blive slebet af og den unge frugt vil vige for en mere blød, afrundet fylde. En sand fornøjelse nu, der vil udvikle sig flot over de næste fem år.
Perfekt til fransk landkøkken
Vinen er oplagt til alle de retter, hvor du vælger Pinot Noir. Med sin gode syre kan vinen ledsage retter med fjerkræ og vildt, men vil også kunne modstå en vis fedme fra retter med f.eks. okse eller lam. Perfekt til det rustikke, franske landkøkken eller i sig selv.